Sådan finder du den bedste bæresele til din baby

Der er efterhånden så mange mærker og modeller inden for bæreseler at det godt kan være svært at finde den bedste bære sele til dit barn. Skal man gå efter en meget billig BeCute model, en dyr og god Ergobaby 360 bæresele eller en standard Childhome babysele?
For mange et dette lidt af et stort valg, et valg som mange godt kan gøre forkert. Og hvad mener jeg lige når jeg siger forkert? Jo vælger man en model som ikke passer rigtigt til ens barn størrelse, og tiden i bæreselen, så risikere man faktisk at putte unødig belastning på dit barns hofte, lænd og ryg.
Noget som jo ingen forældre ønsker at udsætte deres barn for. Men på den anden måde, bruges bæreselen rigtigt, så er det en sand fornøjelse for dit barn at være i den.
Bæreseler er jo efterhånden noget af det smartest inden for babyudstyr, og alle forældre har efterhånden indset at det giver god mening at købe en sådan.

Læs også - 10 grunde til at du skal købe en bæresele til dit barn

Bæreseler er godt for dit barn

Nogle køber en bære sele fordi det er en praktisk måde, at bære rundt på sit barn på, samtidig med at man kan lave en masse andre ting. Men faktum er at det også er rigtig godt for dit barn.
Når barnet er tæt på sin mor, og kan høre morens hjerteslag, se sin mors ansigt og mærke varmen fra morens krop giver det en stor tryghed hos barnet. Dette er jo nok det tættest et barn kommer på sin tid, inde i moderns mave. En tid hvor alt var godt og trygt for barnet. Derfor falder det naturligt mere til ro når han eller hun, bliver båret rundt i en bæresele. Du ved selv hvilken effekt det har på et grædende barn, når man løfter det op og bære rundt på. I princippet er det jo det samme du gør, når du bære rundt på det i bæreselen, blot meget nemmere.
En anden fordel for barnet ved at blive båret på den måde, er at det knytter sig lagt nemmere til den person som bærer rundt på det. Barnet kan nemmere se sin mor eller fars ansigt, hvilket også giver god tryghed i den unge alder. Det er derudover også meget nemmere for personen som bære rundt på barnet, at tale med og se på ham eller hende. Noget som bestemt er med til at skabe et meget stækere bånd i mellem barn og forældre.

Læs også - babybaereseler.dk - din guide til babyudstyr

Sådan vælger du den bedste bæresele til din baby

Men hvordan finder man så den helt rigtige babysele til sit barn? Det kan faktisk godt bære lidt svært.. Er det tale om et nyfødt barn, så kan man faktisk godt få bæreseler til nyfødte, men ellers er der specielle babyindsatser som f.eks. en Ergobaby babyindsats der gør du nærmest kan bruge når du tager hjem fra hospitalet. En anden mulighed er at bruge en vikle eller endnu bedre en strækvikle til dit barn. Det er måske ikke helt så nemt at benytte ude, men inde er strækvikler rigtige gode de første par uger af barnets levetid. Derefter vil en rigtig bæresele være at foretrække.
Men tilbage til hvordan du finder den bedste bæresele til dit barn. Tjek nogle af de mange test og anmeldelser der er af babyseler. F.eks. på sider som Babybaereseler.dk eller lignende sider. Her kan du se hvad forskellige anmeldere mener om de forskellige modeller, og nogle gange hvilke vægt/alder de skal bruges til. Som nævnt tidligere, er det vigtigt at finde den rigtige baby carrier til din baby.

Det du skal gå efter, afhænger af hvor meget du skal bruge den. Er det et stykke babyudstyr som du vil benytte i stor stil, så vil jeg nok gå efter en kvalitets sele til baby. Grunden til dette er at den er ergomonisk mere rigtig for dit barn. Det er vigtigt at barnet sidder rigtigt og ikke kommer ud i nogle positioner, som putter for meget belastning på dit barn. Er det tale om en lille tur på 10-15 minutter er det ikke så vigtigt, men er det en længere tur, så begynder ergonomien at spille ind.
Dette er også en af grundene til at de ergonomiske bæreseler fra Ergobaby hører til blandt de mest populære i verden. Det er efter min mening, også nogle af mest behagelige at gå med.


eksempel på en Becute bæresele til baby


Derfor er en ergonomisk bæresele et godt valg

Det er vigtigt at barnet bliver båret korrekt. At det som helt spæd sidder i en korrekt m-position, med benene lettere løftet, og ryggen godt aflastet. Ellers risikere du at putte for meget stress på dit barns ryg og ben, hvilket i værste tilfælde kan være skadeligt for din baby. Heldgivis er det noget de tager stor højde for hos de fleste moderne babyseler. Selv på mange af de billigere er der tænkt over ergonomien. Men jo bedre kvalitet jo mere ergonomiske er bæreselerne som regel også.
Derfor er det som regel også en dum ide, at købe brugte bæreseler, da du ikke ved hvor gamle de er, og om den lidt ældre model nu også er sund for dit barn. Derfor er det nemmeste for mange forældre blot at købe den bedste bæresele på marked. Men dette kan godt blive en halvdyr fornøjelse, da de ofte koster over 1000 kroner for de mere populære babyseler. Heldigvis kan man jo efterfølgende sælge dem brugt, og få en del af pengene ind igen, hvis den stadig er i god stand. Jo bedre en baby sele du køber, jo bedre stand er den ofte også i, når du er færdig med at bruge den. Så personligt ville jeg nok vælge en høj kvalitets sele frem for en af de billige. Både fordi de er mere ergonomiske og dermed bedre for dit barn at sidde i, men de er også mere behagelige at gå med, for dig som forældre.