9 tips om energie te besparen in je huurwoning

Isolatiemateriaal kopen

Er zullen veel luchtruimtes zitten tussen tubus en folie. Dat het schuim aan de buitenkant "vrolijk uit zou stralen" kan ik me ook niet in vinden. We hadden al een beperking van straling door de aluminiumlaag van de folie. Of die nu binnen of buiten zit maakt niet uit lijkt mij, en thermische geleiding van het schuim blijft hetzelfde of deze nu buiten of binnen zit (isolerende brievenbus).

Deze folie is transparant en belemmerd je zicht naar buiten niet. Het isolerende raamfolie vind je in de bouwmarkt en kost rond de 5 euro per vierkante meter. Veel Cv-ketels staan ingesteld op een standaardtemperatuur van 70 of 80 graden. Deze temperaturen zijn echt niet altijd nodig. tochtrol deur. Moderne ketels zijn modulerend en passen de aanvoertemperatuur zelf aan, maar heb jij een oudere ketel? Dan kun je de standaardtemperatuur zelf lager instellen.

Voorkom wel bevriezing van het water in je radiatoren, door ze waar nodig licht aan te zetten als het vriest buiten. Als kamers niet worden verwarmd is het goed de binnendeuren als buitendeuren te behandelen en ze te voorzien van de juiste tochtwering. Zaak is wel om de luchtkwaliteit in de gaten te houden omdat je eventuele ventilatie onder de deur door tegenhoudt door de tochtwering.

raamfolie

raamfolie

Goede service, snelle levering en goedkope isolatie. Wat je ook wilt isoleren, je vind de beste isolatiematerialen in onze webshop. Hoge kwaliteit tegen lage prijzen. In ons assortiment vind je de volgende isolatieproducten: Onze producten komen rechtstreeks van de producent en worden in bulk ingekocht, zodat jij kunt profiteren van lage prijzen.

Isolatiemateriaal kopen

raamfolie isolatie

Door radiatorfolie toe te passen kan de warmtestraling aan de achterkant met 75 tot zelfs 95 procent verminderd worden, afhankelijk van het soort radiatorfolie en de plaatsing ervan - tocht onder deur. Grofweg kunnen we vier soorten radiatorfolie onderscheiden. Standaard radiatorfolie vermindert de warmtestraling tot 75 procent en speciaal hr-radiatorfolie doet dit met maar liefst 95 procent.

Doordat de slimme radiatorknoppen zelf direct de temperatuur meten in de ruimte waar ze gemonteerd zijn en ook zelf zorgen dat de kamer op de gewenste temperatuur blijft. tochtborstel. Zo ben je niet afhankelijk van 1 centrale thermostaat die alleen de temperatuur meet in de kamer waar hij hangt en met deze meting de cv-installatie aanstuurt.

raamfolie isolatie
Isolatie kopen aan een scherpe prijs

Isolatie kopen aan een scherpe prijs

Je kunt het folie op de muur plakken. Maar je hebt ook radiatorfolie die je met magneten op de achterkant van je verwarming plakt (isolerende glasfolie). Bekijk hier radiatorfolie met magneten. Kook jij nog op gas? Je kunt je gasfornuis vervangen voor een elektrische kookplaat. Je verbruikt wel stroom, maar elektriciteit is goedkoper dan gas.

Gemiddeld levert radiatorfolie een besparing op van ongeveer 10 m3 gas per jaar per vierkante meter radiatorfolie (wanneer de muur niet extra geïsoleerd is). Woon je in een huis waar de isolatie wel goed is, dan bespaar je nog steeds de helft hiervan. Sommige radiatoren zijn geplaatst voor ramen. Hier loopt de besparing nog veel hoger op.

Isolatiemateriaal Online Kopen - Bouwmaterialen

Dit betekent extra energieverbruik en dus meer stookkosten. Daarnaast kan een tochtige woning zeer onaangenaam zijn. Een gemiddelde woning verliest een aanzienlijk deel van haar warmte via de ramen. Het verbeteren van de raamisolatie creëert meer wooncomfort. Een goede isolatie zorgt ervoor dat de woning sneller is opgewarmd. Ook wordt de temperatuur in huis beter behouden en kou van buitenaf dringt niet naar binnen.

Dit heeft tot gevolg dat veel oudere woningen nog enkel glas hebben. Enkel glas zorgt voor veel warmteverlies en hiermee een verhoging van de stookkosten. Het loont dan ook de moeite om enkel glas te vervangen of beter te isoleren. Dubbel of triple glas aanbrengen ligt dan voor de hand.

raamfolie isolatie
dichtingsprofiel ramen

Voor het tapwater kun je kiezen voor een temperatuur van 60 graden. Tapwater is het warme water dat uit de kraan komt. Een lagere temperatuur wordt ontraden. isolatiemateriaal kopen. Je hebt dan namelijk kans op legionella. Ieder jaar rond half februari is het warme truiendag! Dit is een dag waarop we allemaal energie besparen.

dichtingsprofiel ramen