radiatorfolie

Isolatiemateriaal

Isolerende folie zorgt dat de warmte in de juiste ruimte blijft. Radiatorfolie voorkomt dat warmte verloren gaat door de muur, waar de isolerende folie het verlies door het raam tegengaat. Zo blijft de kamer langer op temperatuur en hoeft u minder te stoken. Het aanbrengen van folie is een eenvoudige manier om energie te besparen.

Door ventilatie wordt vochtige en vervuilde lucht afgevoerd en voorkom je de groei van schimmels in huis. Zorg er daarom voor dat niet alle ventilatieroosters dicht zitten of afgeplakt zijn. Daarnaast is het goed om 15 minute per dag te luchten. Veel van de warmte die je radiator uitstraalt, gaat verloren via de buitenmuren.

Als je de cv-installatie hebt ingeregeld is in veel gevallen de retourtemperatuur al onder de 58,6 °C. Check dit zodat je ook hier energie bespaart. Een zorgt in de meeste gevallen voor een en bespaart veel gas. Bij vloerverwarming kan de cv-watertemperatuur soms nog wel lager. Probeer je cv-watertemperatuur te verlagen tot het punt dat je het gevoel hebt dat het opwarmen te lang duurt, zet dan de temperatuur vanaf dat punt 5 °C hoger.

Isolatiemateriaal
raamfolie isolerend

raamfolie isolerend

Isolatie is de energiebesparende maatregel waarmee je de grootste energiebesparingen kunt behalen. Zo voorkom je onder andere met dakisolatie dat er veel warmte verloren gaat je huis uit en met vloerisolatie dat er kou je huis binnenkomt. Als je je huis ook nog eens goed isoleert, houd je in de winter de warmte binnen en in de zomer de hitte buiten met bijvoorbeeld houtwol isolatie (isolerende glasfolie).

huis isoleren

Zelf ging ik er vanuit dat ik het folie elk jaar zou moeten vervangen, maar het zit er na twee jaar nog prima op. De transparantie is prima, de folie is van buiten en van binnen nauwelijks zichtbaar. Hier en daar beginnen nu wat lichte plooitjes te komen, maar die werk je met de föhn gewoon weer weg. Even passen en meten, want vaak kun je met een pakketje meerdere ramen isoleren. raam isolatiefolie.

Voor een paar euro verminder je het warmteverlies via je ramen al gauw met enkele tientallen procenten. En een ander groot voordeel: je bent ook van die kletsnatte ramen vol condens verlost. In Duitsland en België is het al langer op de markt, maar nu is het via internet (en soms in winkels) ook in Nederland verkrijgbaar - raamisolatie.

huis isoleren
tochtwering

tochtwering

Met ongeïsoleerde verwarmingsbuizen verlies je warmte. isolatiemateriaal kopen. Dit is met name zonde in de kruipruimte, daar geven verwarmingsbuizen onnodig en onbenutte warmte af als ze niet geïsoleerd zijn. Dus zorg voor in ruimten waar je niet verwarmt of verblijft. De rode en blauwe buizen zijn geïsoleerde verwarmingsbuizen in de kruipruimte Het is zonde van de stookkosten om kamers te verwarmen waar je niet komt.

Last van koude lucht die onder de deur vandaan komt? Dan kun je een tochtstrip onder de deuren. Hierdoor stijgt de temperatuur in de kamer niet. Vooral als de thermostaat bij de deur hangt. Door koude lucht kan de thermostaat een lagere temperatuur aangeven. Hierdoor slaat je cv ketel aan.

5 tips om je gasprijs laag te houden

Woont u in een oudere woning met ramen met enkele beglazing en geen of onvoldoende spouwmuurisolatie? En wilt u met weinig geld de warmte langer in uw leefruimtes houden? Dan bieden radiatorfolie en raamfolie u de oplossing. U brengt de radiatorfolie achter uw radiatoren aan en voorkomt zo dat de warmte meteen via uw muren ontsnapt.

huis isoleren
tochtborstel

Een woning zonder isolatie verliest veel warmte via ramen, buitenmuren, het dak en via de vloer van de begane grond. Goed isolatiemateriaal gaat dat tegen, waardoor minder warmte verloren gaat en je minder stookkosten hoeft te betalen. Bovendien zorgt isolatie voor extra comfort in huis. Dankzij spouwmuur isolatie en vloerisolatie zul je op lange termijn dus veel geld besparen.

tochtborstel