

SC5: Agenda

Adopted: 9 November 2017

Agenda 5th CGIAR System Council meeting 9-10 November 2017, Cali, Colombia

5th System Council meeting**

Day 1: Thursday 9 November 2017 <u>09:00</u> - <u>16:30</u>, *Room: Tropics*

Day 2: Friday 10 November 2017 <u>10:00</u> - <u>15:00</u>, *Room: Tropics*

Overview of events during the week

Date	CIAT-50 Official Events	System Council Meetings	Networking/Strategic discussion opportunities
Wednesday 8 November 2017	08:30-16:20 CIAT-50 Celebrations: Program		16:30- 18:30 CIAT-50 Cocktail 19:00 CIAT-50 Official Dinner: Recognizing our donors
Thursday 9 November 2017	08:30-16:30 CIAT-50 Celebrations continued: Program	09:00-16:30 DAY 1 CGIAR System Council meeting	16:30 CIAT-50 Closing reception
Friday 10 November 2017		10:00-15:00 DAY 2 CGIAR System Council Meeting	08:30-09:30 <u>Breakfast conversation</u> : Host – Juergen Voegele Where is the world on Anti- Microbial Resistance and how does this relate to CGIAR's future work? 15:00-17:00 CIAT site visit and System Council closing reception

^{**} More detailed Agenda on next pages

SC5: Agenda Adopted: 9 November 2017

System Council Day 1, Thursday 9 November 2017, 09:00 – 16:30, Tropics Room

TIMING	AGENDA ITEM	DE	SCRIPTION	PURPOSE	
09:00 - 09:15 15 mins	Agenda Item 1 Opening of 5 th System Council Meeting	a. b. c. d.	Welcome Election of Co-Chair Adopting the Agenda Conflict of interest declarations	For Decision For Adoption For Information	
09:15 - 10:00 45 mins	Agenda Item 2 Visioning for CGIAR	a.	Panel discussion of System Council members looking at value of CGIAR in the future decades	For Information	
10:00-10:30 30 min	Agenda item 3 Moving forward with drylands research	a.	SMB's recommendation for an agri-food systems research program on dryland cereals and grain legumes for selected dryland agroecology of South Asia and Sub-Saharan Africa	For Decision	
10:30-11:00	Break				
11:00 - 12:00 60 mins	Agenda item 4 Adopting a strategic business cycle approach	a.	A business cycle concept for CGIAR and its links to various aspects of the agenda	For Input	
12:00-12:30 30 mins	Agenda Item 5 CGIAR System- Level Results Reporting	a.	Proposed common reporting indicators	For Decision	
12:30-13:30 System Council Lunch					
13:30 – 15:00 90 mins	Agenda Item 6 Agreeing a funding allocation strategy	a. b. c.	Key decision elements set out in the twelve building blocks	For Decision	
15:00-16:30 <i>90</i> mins	Agenda Item 7 Taking forward concrete funding modality options from SC4	a. b.		For Decision	
16:30	CIAT-50 Celebrations E (All System Council par		t: Closing Reception pants are invited to attend this event)		

SC5: Agenda Adopted: 9 November 2017

System Council Day 2, Friday 10 November 2017, 10:00 – 17:00, Tropics Room

TIMING	AGENDA ITEM	DESCRIPTION	PURPOSE			
08:30-9:30 60 minutes	Breakfast Conversation: Where is the World on Anti-Microbial Resistance and how does this relate to CGIAR's future work? Chaired by: Juergen Voegele, Chair, CGIAR System Council Objective: Other Center and System Council members contributing to an informal round-table conversation					
	<u>Venue</u> : (Room to be confirmed)					
10:00-10:10 10 mins	Agenda Item 8 Meeting the System's need for advisory services	a. Observations from System Council Chair	For Information			
10:10-12:10 120 mins	Agenda Item 9 2018 Budgeting	 a. Approach to System entity budgets 2018 b. Determination on eligibility for W1/2 funding of 5 returning Flagships c. Portfolio indicative allocations 2018 	For Decision			
12:10 -13:15	Lunch					
13:15-14:15 1 hour	Agenda Item 10 Agreeing a system-level risk management framework and how it will be overseen	 a. Risk management framework of the CGIAR System b. Terms of Reference for the Council's 'Assurance Oversight Committee' 	For Decision			
14:15-15:00 45 mins	Agenda Item 11 Other Business	 a. Update on consultations in the WANA region by Member for WANA b. A Global Agriculture Innovation Symposium organized by FAO c. Are there other things to be addressed? 	For Discussion as required			
15:00	Meeting end	Closing of the meeting by the Chair				
15:00-17:00		CIAT Site visit and System Council informal closing drinks				