



Revision1- Provisional Agenda, 6th CGIAR System Council meeting, 16-17 May 2018, Berlin, Germany

Overview of System Council 6th meeting days*

*More detailed Agenda for SC6 on next pages

WEDNESDAY 16 MAY

09:00-18:00 DAY 1 CGIAR System Council meeting

19:00-21:00 Evening reception hosted by BMZ

THURSDAY 17 MAY

08:30-10:00 Building momentum for innovative gender equality research- panel discussion

10:30-18:00 DAY 2 CGIAR System Council meeting

<u>Note</u>: that there are a number of additional events taking place during the week of the 6th System Council meeting. A schedule and information on participation in these various events will be made available at: https://www.cgiar.org/meeting-document/6th-cgiar-system-council-meeting/

System Council documents

The main documents for the 6th System Council meeting are indicated in the detailed agenda in the following pages. These, as well as any other background documents, will be available at: https://www.cgiar.org/meeting-document/6th-cgiar-system-council-meeting/

Please note that **Document SC6-02**: Business Plan concept is a comprehensive slide deck which includes the <u>Introduction</u> and <u>Sections 1-5</u> that are referred to in various agenda items over the two days of the meeting.

Issued: 2 May 2018

SYSTEM COUNCIL MEETING DAY 1, Wednesday 16 May 2018, 09:00 – 18:00

TIMING	ITEM	SESSION TOPIC		DESCRIPTION	PURPOSE
09:00	1	Opening of 6 th System	a.	Welcome	
15 mins		Council Meeting	b.	Election of Co-Chair	For Decision
			c.	Adopting the Agenda (Document SC6-01)	For Adoption
			d.	Conflict of interest declarations	For Information
9:15-10:30 75 mins	2	Business Plan- <u>Setting</u> the context	a.	A CGIAR for the 21 st Century in a rapidly changing context - Juergen Voegele	For Information
			b.	SMB Chair's reflection on the state of the system and funder relations- Marco Ferroni	
			c.	Future opportunities for CGIAR: reflections from the ISPC 17 meeting- Maggie Gill	
				Document SC6-03 : ISPC Horizon Scanning	
10:30-11:00		Break			
11:00 – 12:00 60 mins	3	Business Plan- Strategy (Part 1): Improving strategizing	a.	Framing the Business Plan concept Document SC6-02: Business Plan- Introduction	For Input
		and planning			<u> </u>
			b.	1.1- Defining a planning landscape to 2030	
				Document SC6-02 : Business Plan- <u>Section 1</u>	
12:00 - 13:00 60 mins) 4	Business Plan- Strategy (Part 2):	a.	1.2- Optimizing the current portfolio	For Input
		Improving strategizing and planning		Document SC6-02: Business Plan-Section 1	
				Document SC6-04: Update on multi-Funder	
				initiative to enhance crop breeding programs	S
13:00 - 14:00		Lunch			
14:00-15:00	5	Business Plan-	a.	1.3-Planning for financial viability	For Input
60 mins		Strategy (Part 3): Improving strategizing and planning		Document SC6-02 : Business Plan- <u>Section 1</u>	
15:00-16:00 <i>60 mins</i>	6	Executive Session	In-	camera System Council discussions	
16:00-16:30		Break			

SC6: Provisional Agenda-Revision 1 Issued: 2 May 2018

TIMING	ITEM	SESSION TOPIC		DESCRIPTION	PURPOSE
16:30-18:00 90 mins	7	Business Plan- Structure: Catalyzing institutional innovation	_	2.1- Deeper System-wide cooperation and alignment	
			b. c.	2.2- Enhancing CGIAR assets and response preparedness	
				2.3- Strengthened collaboration with delivery partners	
				Document SC6-02: Business Plan- <u>Section 2</u>	
19:00-21:00)	Evening reception hosted by BMZ			

SC6: Provisional Agenda-Revision 1

Issued: 2 May 2018

<u>SYSTEM COUNCIL MEETING DAY 2, Thursday 17 May 2018</u>, 10:30 – 18:00

TIMING	ITEM	SESSION TOPIC		DESCRIPTION PI	JRPOSE		
08:30-10:00	Building momentum for innovative gender equality research: a panel discussion hosted by Canada						
	innovat challen importa	tive gender equality research ges, and looking at how this	and can inin	gen Voegele, System Council Chair, to (i) highlig I development; (ii) raise awareness of the key r be addressed by various stakeholders and parti g, through collective input, some important pri equality research.	esearch cularly through		
10:30-12:30 2 hrs	8	System Council Business: Advisory services	a.	The future of CGIAR advisory functions Document SC6-05: SIMEC Think-piece on the future of CGIAR's advisory bodies	For Discussion/ Decision		
			b.	ISPC proposal for SPIA 2018 Program budget	For Decision		
				Document SC6-06 : Proposed amendment to ISPC 2018 workplan and budget (SPIA financing)			
12:30-13:30		Lunch					
13:30-15:00 90 mins	9	Business Plan- Processes: Defining and improving	a.	3.1- A program performance management framework	For Input		
			b.	3.2- A 5-point plan to improve System funding modalities	For Input		
			c.	3.3- A 4-point plan for an aligned assurance system	For Information		
				Document SC6-02: Business Plan- <u>Section 3</u>			
				Document SC6-07 : Five-point plan on funding modalities			
15:00-16:00	10	Business Plan- Rewards: Securing a long-term funding base	a.	4.1- Reaffirm funder commitments	For Input		
60 mins			b.	4.2- Attract new investments to shared research agenda			
			c.	4.3- Stewardship, visibility and recognition			
				Document SC6-02: Business Plan- <u>Section 4</u>			
16:00-16:30		Break					

TIMING	ITEM	SESSION TOPIC		DESCRIPTION	PURPOSE
16:30-17:00 30 mins	11	Business Plan- People: Attracting, retaining & nurturing the best	a.	5.1- Embed gender equity in the workplace	For Input
			b.	5.2- Operate according to best practice ethical standards	
			c.	5.3- Monitor metrics around an agreed people strategy	
				Document SC6-02: Business Plan- Section 5	
17:00-17:30 30 mins	12	Crop Trust Briefing	a.	Future funding of CGIAR genebanks	For Information
				Document SC6-08 : Crop Trust briefing	
17:30-18:00 30 mins	13	Other Business	a.	Scheduling a briefing on Fall Armyworm	For Input
			b.	Other things to be addressed	
18:00		Meeting end	Clo	osing of the meeting by the Chair	