<u>Issued</u>: 20 September 2022



<u>Provisional Agenda</u> CGIAR System Board 24th Meeting

IFPRI Headquarters, Washington, D.C., Thursday 29 September 2022

Timing	Item#	Item	Purpose and 'MODE'	Presenter(s)	
Breakfast served from 7.45am					
08:00-08:10 10 mins	Agenda Item 1	 Opening and Agenda i. Welcome & meeting framing ii. Provisional Agenda iii. Declarations of interest on the agenda Materials: SB24-01: Provisional Agenda Register of interests declared List of out-of-session decisions taken since SB23 	ii. For approval iii. Action as required	Chair Board Secretary	
08:10-08:30 20 mins	Agenda Item 2	Reflections from CGIAR's Executive Managing Director	For information – setting the scene for the Board's discussions	Executive Managing Director (EMD)	
08:30-10:30 2h00	Agenda Item 3	Board Strategy	DECISION MODE		
		 i. Consideration of proposals developed by Strategy sub-team workshop session ii. Next steps and timetable going forward Materials: SB24-03: A System Board Strategy Additional background resources to also be provided in Diligent 	For agreement	Board's Strategy Sub-Group Lead	

Timing	Item#	Item	Purpose and 'MODE'	Presenter(s)
10.30am – IFP	RI official w	velcome and Coffee Break (15 minutes)		
10:45-11:45 1 hour	Agenda Item 4	 One CGIAR progress and delivery Progress update, key risks, opportunities and enablers Delivery planning and capacity Material: SB24-04: One CGIAR: progress, priorities, risks, and opportunities 	GUIDANCE MODE For strategic input	 EMD Managing Director (MD), Institutional Strategy & Systems
11:45-12:45 1 hour	Agenda Item 5	 i. Key finance issues overview ii. Development of FINPLAN for 2023 – learning from 2022 process iii. Development of modality for Science Group Projects for W3 and bilateral to be led and managed by the Global Science Group operating structure Material: SB24-05a: CGIAR Financial Issues – Q2 2022 position SB24-05b: Overview of proposed W3/bilateral modality 	i. For strategic input ii. For information	 EMD MD, Institutional Strategy & Systems Global Director ('GD'), Business Operations & Finance GD, Innovative Finance & Resource Mobilization
12:45 – Lunch 13:45-14:45 1 hour	(60 minutes Agenda Item 6	Communications workshop session – "Leading Institutional Change" A briefing to the Board on leading institutional change from the most senior levels	Presentation/discussion session	Alan Nelson, Communications Consultant

Timing	Item#	Item	Purpose and 'MODE'	Presenter(s)
14:45-15:15	Agenda	CGIAR rebrand - name selection	GUIDANCE MODE	MD, Communications & Outreach
30 mins	Item 7	 Presentation of work of multi-stakeholder Adhoc Brand and Name Selection Committee 	For strategic input	
		ii. Timetable for approval – and Board's role in engagement on this		
		Material:		
		• Resource – Rebranding CGIAR: Testing Results and Next Steps		
15:15-15:45	Agenda	Accountability and Compliance	DECISION MODE i. For approval	 AFRC Chair Director, Ethics & Business
30 mins	Item 8	i. Ethics & Business Conduct Report		
		ii. GDI Two-Year Progress Report (2020-2021) – and timeline for refreshed 2022-2024 Action Plan	ii. For information/ guidance	ConductGD, People & Culture
		Material:		
		 SB24-08a: Ethics & Business Conduct: Annual Report July 2021- July 2022 		
		 SB24-08b: Advancing Gender, Diversity & Inclusion in CGIAR's workplaces: Two-Year Progress Report 2020-2021 		
15.45 – Coffee	Break (30 ı	minutes)		
16:15-17:00	Agenda	One CGIAR leadership matters	DECISION MODE	
45 mins	Item 9	i. Agreeing EMD search process	i. For agreement	System Board Secretary
		ii. Update on DG recruitments	ii. To note	EMD
		Material:		
		 SB24-09a: EMD search - Process and timetable 		
		 SB24-09b: SLT positions summary 		

Timing	Item #	Item	Purpose and 'MODE'	Presenter(s)	
17:00-17:15 15 mins	Agenda Item 10	Other Business i. Planning for 2023 – proposed key dates ii. Other matters as required	As required	System Board Secretary	
Move to closed session – System Board voting members and System Board Secretary only					
17:15-18:00 45 mins	Agenda Item 11	 Board Leadership and Membership Succession Planning i. Reflection on the Board's self-assessment ii. Next steps on Board Leadership selection (subject to process being developed by sub-team) Material previously circulated 	DECISION MODE	Chair; Sub-team; System Board Secretary	
18:00		Meeting close			