



## 18<sup>th</sup> CGIAR System Council Meeting – Agenda as adopted

11-12 May 2023, Washington DC, USA

## Day 1, Thursday, 11 May 2023

TIMING	NO	SESSION	RESOURCES	PURPOSE
09:30 – 09:45 15 mins	1	Meeting Opening  a. Chair's welcome and setting the scene b. Appointment of Co-Chair c. Provisional Agenda and confirmation of quorum d. Declarations of interest(s) on the Agenda	SC18-01, this document	<ul><li>b. For decision</li><li>c. For adoption</li><li>d. Action as needed</li></ul>
Day 1 Focus - Rep	ports from th	ne System Council's Standing Committees and Independent Advisory Bodies	<b>Governance Matters</b>	
<b>09:45 – 10:05</b> 20 mins	2	Reflections from Prof. Lindiwe Majele Sibanda, System Board Chair	Resource: System Board Chair's vision	For information
10:05 – 10:30 25 mins	3	Spotlight session – CGIAR's scientists Introduced by the Executive Managing Director	<u>Videos</u>	
<b>10:30 – 11:30</b> <i>60 mins</i>	4	Standing Panel on Impact Assessment (SPIA)  a. Presentation of new operational modality and workplan for SPIA  b. Presentation of the 2023- 2030 budget plan for SPIA	SC18-04	For decision
11:30 – 12:00 30 mins	Coffee witl	h host countries of CGIAR Centers		

TIMING	NO	SESSION	RESOURCES	PURPOSE
12:00 – 12:30 30 mins	5	Assurance and Oversight Committee  a. Report on review of AOC's Terms of Reference  b. AOC Composition	SC18-05a SC18-05b	a. For decision b. For decision
<b>12:30 – 13:00</b> 30 mins	6	<ul> <li>Strategic Impact Monitoring and Evaluation Committee (SIMEC)</li> <li>a. Report on review of SIMEC's Terms of Reference</li> <li>b. Update on process of selection of SPIA Chair and appreciation for service of outgoing SPIA Chair Prof. Karen Macours</li> </ul>	SC18-06a SC18-06b	a. For decision b. For information
13:00 – 14:00	Lunch (60 n	nins)		
<b>14:00 – 14:30</b> 30mins	7	Spotlight session – CGIAR's scientists	Videos	
14:30 – 15:15 45 mins	8	Independent Science for Development Council (ISDC)  a. Update on delivery of the ISDC Workplan  b. Information on how ISDC is taking forward advising on inclusive innovation  c. Discussion on planned 'Science Forum'  d. Megatrends	SC18-08	For discussion and guidance
<b>15:15 -16:15</b> <i>60 mins</i>	9	Gender in CGIAR's Research  Focus on integration of Gender across CGIAR research from 2022 results data	SC18-09	For discussion and guidance
16:15-16:30	Coffee brea	ak (15 mins)		
<b>16:30 – 18:00</b> 90 mins	10	Governance Discussion  a. Update on Unified Governance Review stewarded by an ad hoc Committee convened by the Parties to the IFA	SC18-10a	<ul><li>a. For discussion and guidance</li></ul>

TIMING	NO	SESSION	RESOURCES	PURPOSE
		<ul> <li>Approach with respect to CGIAR Centers not parties to the CGIAR Integration Framework Agreement (IFA)</li> </ul>	SC18-10b	b. For information and guidance
18:00		End of Day 1		

Note: Advance documents available on the <u>SC18 webpage</u> from 27 April 2023

## Day 2, Friday 12 May 2023

TIMING	NO	SESSION	RESOURCES	PURPOSE
<b>09:00 – 09:15</b> <i>15 mins</i>		Opening of Day 2		
Day 2 Focus - Im	plementation	and Shaping the Future		
<b>09:15 – 10:45</b> 90 mins	11	CGIAR's Science and Innovation - 2022 Results and Performance and shaping the future portfolio – part 1  a. Reflections and framing from the Executive Managing Director b. Report on research and innovation in 2022 c. SIMEC's reflections on 2022 Results Report and Results Dashboard	SC18-11a	For discussion and guidance
10:45- 11:00	Coffee break (15 mins)			
<b>11:00 – 12:30</b> 90 mins	11 (cont.)	<ul> <li>CGIAR's Science and Innovation - 2022 Results and Performance and shaping the future portfolio – part 2</li> <li>d. Looking to the portfolio for 2025-2027 - proposed process and timeline</li> <li>e. Aligning the future funding model to the research modality proposal for a Financial Model Reference Group</li> </ul>	SC18-11b SC18-11c	For discussion and guidance
<b>12:30 – 13:00</b> 30 mins	<b>12a</b>	CGIAR's Regions and Partnerships  Developing and Deepening our Engagement	SC18-12	For information
13:00 – 14:00	<b>Lunch</b> (60 m	nins)		
14:00 – 14:30 30mins	12b	- Spotlight' – on Regions and Partnerships	Video(s)	

TIMING	NO	SESSION	RESOURCES	PURPOSE
<b>14:30 – 15:45</b> 75 mins	13	One CGIAR progress and delivery – part 1  a. Operationalizing the CGIAR Integration Framework Agreement: updated 2022—24 Integration Plan  b. CGIAR 2023 Window 1 budget  c. EMD recruitment update	SC18-13a SC18-13b SC18-13c	<ul><li>a. For endorsement</li><li>b. For information and guidance</li><li>c. For information and input</li></ul>
15:45- 16:00	Coffee breal	k (15 mins)		
<b>16:00 – 16:15</b> <i>15 mins</i>	14	Next System Council Meeting Location and dates Proposed Dates and Locations for 2023 and 2024	SC18-14	For agreement
<b>16:15 – 17:00</b> <i>45 mins</i>	15	<ul> <li>Other Business and Meeting close</li> <li>a. Consent Agenda</li> <li>TOR for SPIA Chair Nominations Panel</li> <li>b. Composition of the System Council going forwards</li> <li>c. Update on Global Campaign and request for Funder focal points/Champions in respective Funder constituencies</li> </ul>	SC18-15a SC18-15b SC18-15c	<ul> <li>a. Consent Agenda for approval as a package</li> <li>b. For discussion and guidance</li> <li>c. For information and action</li> </ul>
17:00		Meeting close		

Note: Advance documents available on the <u>SC18 webpage</u> from 27 April 2023