Детски матраци

детски матраци


Неслучайно родителите са толкова внимателни при избора на матрак за детето си, тъй като в ранна възраст се формира гръбначният стълб и се създава правилната стойка. Детето трябва не само да спи и да си почива достатъчно, но и да има легло, което да е удобно за подрастващия му организъм.


Матрак за новороденото - по този въпрос лекарите са единодушни - бебетата се нуждаят от твърд и еластичен ортопедичен матрак. Защо? Най-малкото от съображения за сигурност детето не трябва да може да зарови носа си в матрака. И най-важното: такова легло е необходимо, за да може бебето да формира правилна стойка и да предотврати бъдещи гръбначни изкривявания и деформации.

Детски матрак 60 120

детски матрак нани


Не забравяйте, че новороденото бебе все още няма S-образна извивка на гръбначния стълб и не се нуждае от възглавница за сън. Обикновено бебешкото креватче е оборудвано с матрак без пружини със стандартни размери: 60x120 cm, 65x125 cm или 70x140 cm. Неслучайно основният материал, използван за детските матраци, е кокосово влакно - висококачествен естествен твърд пълнеж.

детски матрак нани
детски матрак 60 120

детски матрак 60 120


Кокосовото влакно е идеално за бебета, защото има антибактериални свойства, проветрява се добре, не задържа влага и не предизвиква алергии. Твърдите кокосови влакна понякога се комбинират с по-меки, но еластични материали, например естествен латекс, който прави детските матраци еластични.

детски матрак 70 140


Матраци за деца в предучилищна, начална и средна училищна възраст - на 2-3-годишна възраст бебето се премества от първото си креватче в детското легло. На тази възраст S-образната извивка на гръбначния стълб вече е оформена и детето спи с малка възглавничка.

детски матрак 70 140
детски матрак мнения

детски матрак мнения


В началото на училищния живот го очакват няколко етапа на бърз растеж и огромен психоемоционален стрес. Затова най-важното за детето ви е да спи достатъчно. Ортопедичният матрак за ученици трябва да има по-висока от средната твърдост, но не и максимална.

детски матрак размери


Трябва ли да се купува пружинен матрак за деца в началното училище? Всичко зависи от характера на детето. Всички деца обичат да играят, всички без изключение обичат да скачат върху леглото, но пружинните матраци не могат да бъдат постоянно място за скачане, те просто не могат да издържат.

детски матрак размери