



PROGRAMME HIGHLIGHTS

- Master The Fundamentals of Safe Emergency Airway Management
- Stay Current with The Latest Critical
 Updates & Evidence-Based Guidelines
- Expert-Led Hands-On Training in Core & Advanced Airway Skills - RSI, Video Laryngoscopy, eFONA, Awake Intubation, Multimodal and Rescue Techniques
- Strategic Airway Management In High-Stakes Cases – Trauma, Obesity, Pediatrics, Failed Airways
- High-Fidelity Simulation & Team-Based
 Crisis Management
- Limited Seats! 1 : 5-6 Instructor-Participant Ratio for Optimal Skill Development

WHO SHOULD ATTEND?

This programme is designed for emergency care providers, physicians, and acute care professionals responsible for delivering safe, competent, and effective airway management in critical, high-pressure, and time-sensitive emergency situations.

REGISTRATION FEE

Specialist RM 600 RM 800
Medical Officer RM 400 RM 600
International RM 1,200

For registration, please scan QR code









The 6th Clinical Airway Skill Training In Emergency Room (castER) Malaysia 2025 Programme in collaboration with Sunway Medical Centre

Theme: "Learn, Unlearn and Relearn"

Date: June 28-29, 2025 (Sat - Sun); Time: 08:00 - 17:00

Venue: SunMed Convention Centre, Sunway Medical Centre, Subang Jaya, Malaysia

DAY 1 PROGRAMME 28 JUNE 2025 (SAT)	TIME (H)	TOPIC SPEAKER	
07:30 – 08:00 (30 min)		RECEPTION & REGISTRATION castER Malaysia Organizing Committee Emcee: Dr. Sharvini Jeyaseelan	
08:00 – 08:15 (15 min)		Welcoming Remarks & Introduction To castER Malaysia By Dr Seow Vei Ken (CEO of Sunway Medical Centre) followed by Dr. Siti Nur Afifah Mohamad Zen (President of castER Malaysia 2025/26)	
MODULE 1: MASTERING THE FUNDAMENTAL S AND THE SCIENCE OF INTUBATION	08:15 – 08:40 (25 min)	Preoxygenation and Apneic Ventilation In The Critically Ill: Beyond The Bag-Valve Mask Dr. Rifdi Rasyid Ibrahim Emergency Physician	
	08:40 – 09:05 (25 min)	Airway Pharmacology: RSI and DSI Pearls and Pitfalls Dr. Mohd Khalis Abdul Rahim Consultant Emergency Physician	
09:05 – 09:30 (25 min)		MORNING TEA / COFFEE & NETWORKING	
MODULE 2: AIRWAY MANAGEMENT IN CRITICAL SITUATIONS	09:30 – 09:55 (25 min)	The Unanticipated Difficult Airway: A Stepwise Approach To Avoiding Disaster Dr. Joanne Hng Mei Hwa Consultant Emergency Physician	
	09:55 – 10:20 (25 min)	Airway Management In Trauma: Lessons From The Field and ED Dr. Ahmad Zulkarnain Ahmad Zahedi Consultant Emergency Physician	







	10:20 – 10:45 (25 min)	The Obese and Physiologically Difficult Airway Dr. Danny Jon Nian Wong Consultant Anaesthesiologist			
	10:45 – 11:15 (30 min)	The Pediatric Airway Emergencies: Recognizing and Overcoming Common Pitfalls Dr. Yap Hsiao Ling Consultant Pediatrician (Subspecialty in Pediatric Emergency Medicine)			
	11:15 – 11:40 (25 min)	POCUS In Airway Management: Assess, Optimize, Confirm Dr. Adi Osman Senior Consultant Emergency Physician			
	- 13:00 min)	Integrative Ca	ase-Based Small Group Facilitated By castE		way Challenges
13:00 – 14:	00 (60 min)		LUNCH, GROUPING	G & NETWORKING	3
		Skill Station 1	Skill Station 2	Skill Station 3	Skill Station 4
CORE AIRWAY TECHNIQUES	SESSION 14:00 – 17:00 (Total 180 min, 45 min/station)	Laryngoscopy Techniques: Direct, Video & Adjuncts (Standard & Hyperangulated)	Preoxygenation & Rescue Oxygenation Techniques	Emergency Pediatric Airway Skills	Airway & Pulmonary POCUS
	14:00 – 14:45	Dr. Joanne	Dr. Zulkarnain	Dr. Yap	Dr. Adi
	14:45 – 15:30	Dr. Paulo	A/P Dr. Fahmi	Dr. Hafyz	Dr. Christopher
	15:30 – 16:15	Dr. Ted	Dr. Rifdi	Dr. Beh	Dr. Danny
	16:15 – 17:00	Dr. Ahmad / Dr. Wen Ji	Dr. Khalis / Dr. Sharvini	Dr. Nin Ern / Dr. Halimatus	Dr. Afifah / Dr. Wun Yhee
		DAY 1 V	YRAP-UP		







DAY 2 PROGRAMME 29 JUNE 2025 (SUN)	TIME (H)	TOPIC SPEAKER				
07:45- 08:00 (15 min)		SIGN IN				
MODULE 3: THE DIFFICULT AIRWAY APPROACHES & STRATEGIES	08:00– 08:25 (25 min)	CICO and Front-of-Neck Access: From Hesitation to Action Dr. Theodore Wong Senior Consultant Anaesthesiologist				
	08:25-08:50 (25 min)	Rethinking Difficult Airways: A Multimodal Approach Dr. Paulo San Pedro Consultant Anaesthesiologist				
	08:50-09:15 (25 min)	A Brief Guide to Mastering Awake Tracheal Intubation Assoc. Professor. Dr. Mohd Fahmi Lukman Consultant Anaesthesiologist				
	09:15 – 09:25 (10 min)		Fast Facts Q & A			
09:25– 09:35 (10 min)		GROUP PHOTOS				
09:35 – 10:	:00 (25 min)	М	ORNING TEA / COF	FEE & NETWORKI	ING	
		Skill Station 5	Skill Station 6	Skill Station 7	Skill Station 8	
DIFFICULT / FAILED AIRWAY TECHNIQUES	SESSION 10:00 – 13:00 (45 min/station)	Management of Soiled Airway in Trauma (Rapid SALAD Intubation)	Extraglottic Airways: Placement, Position Check & Tube Exchange	Flexible Bronchoscopic- Assisted Intubation	Emergency Front of Neck Airways & Ventilation Techniques	
	10:00 - 10:45	Dr. Zulkarnain	A/P Dr. Fahmi	Dr. Joanne	Dr. Ted	
	10:45 – 11:30	Dr. Rifdi	Dr. Danny	Dr. Afifah	Dr. Adi	
	11:30- 12:15	Dr. Nin Ern	Prof. Dr. Ina	Dr. Paulo	Dr. Khalis	
	12:15 – 13:00	Dr. Hafyz / Dr. Halimatus	Dr. Ahmad / Dr. Ilman	Dr. Beh / Dr. Wun Yhee	Dr. Christopher / Dr. Sharvini	
13:00 – 14:	00 (60 min)		LUNCH & NI	ETWORKING		

TENTATIVE PROGRAMME - DAY 2 (29 JUNE 2025)







CODE AIRWAY STATIONS		Skill Station 9	Skill Station 10	Simulation 1	Simulation 2
	SESSION 14:00 – 17:00 (45 min/station)	Airway Topicalization & Awake Intubation	Multimodal Advanced Airway Techniques	Code Airway: Scenario 1	Code Airway: Scenario 2
	14:00 – 14:45	Dr. Adi	Dr. Paulo	Dr. Joanne	Dr. Zulkarnain
	14:45 – 15:30	A/P. Dr. Fahmi	Dr. Rifdi	Prof. Dr. Ina	Dr. Ted
	15:30 – 16:15	Dr. Danny	Dr. Beh	Dr. Khalis	Dr. Ahmad
	16:15 – 17:00	Dr. Hafyz / Dr. Wen Ji	Dr. Christopher / Dr. Wun Yhee	Dr. Afifah / Dr. Halimatus	Dr. Nin Ern / Dr. Sharvini
		DAY 2 WRAP	-UP & CLOSE		