Палма де Майорка е едно от най-красивите места за посещение в Испания! Тук има толкова много вълнуващи забележителности, че няма как да не бъдете привлечени от нейния чар. От прекрасните плажове (които предлагат живописна гледка към Средиземно море) до древната архитектура, Палма има за всекиго по нещо.

На първо място е катедралата Ла Сеу - впечатляваща готическа катедрала, която се намира на върха на старите градски стени на Палма. Благодарение на сложните си витражи и таваните, които се извисяват на два етажа, тя е истинска гледка! Освен това в нея се съхраняват и някои от историческите реликви на острова, като картини и скулптури от минали векове.

Следва замъкът Белвер (обширна средновековна постройка), който доминира на хълма с изглед към залива на Палма. Можете да направите обиколка с екскурзовод вътре или просто да се насладите на гледката отвън - и в двата случая няма да съжалявате! Замъкът е построен през 1309 г., така че има доста богата история. Освен това в града има още няколко крепости, включително Castell de Sant Carles и двореца Almudaina - и от двете се откриват невероятни гледки!

За тези, които търсят по-спокойно преживяване, се насочете към крайбрежната алея Paseo Marítimo в източната част на града, където ще намерите множество магазини, ресторанти и кафенета, разположени по протежение на крайбрежната улица. Ако имате късмета да посетите града през лятото, непременно трябва да посетите плажа Кала Майор - тук можете да се попечете на слънце, докато се наслаждавате на зашеметяваща гледка към остров Кабрера.

И накрая, не пропускайте да разгледате и стария град на Палма с тесни калдъръмени улички, пълни с причудливи кафенета и барове, които са идеални за отмора след натоварен ден за разглеждане на забележителности. Например площад Placa Mayor е едно от местата, които не трябва да пропускате, и се отличава с цветни сгради, украсени с сандъчета с цветя, под синьото небе - така че се уверете, че фотоапаратът ви е готов! Това са само някои от фантастичните места, които можете да разгледате, когато посетите Палма де Майорка - остров, пълен с изненади!