HOME

zoekmachineoptimalisatie

zoekmachineoptimalisatie

✓ Zoekmachine optimalisatie

Het begrip zoekmachine optimalisatie is in onze optiek breder dan websiteoptimalisatie. Website optimalisatie richt zich uitsluitend op alle relevante factoren binnen een website om beter gevonden / gerankt te worden bij zoekmachines. Met zoekmachine optimalisatie worden naast de factoren binnen een website die overigens zéér belangrijk zijn, eveneens de versterkende factoren buiten de website meegenomen. Denkt u hierbij aan kwalitatieve links naar uw website. Social media integratie, waaronder links en likes vanuit platvormen zoals Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter etc.

Zoekmachineoptimalisatie ( search engine optimization of SEO ) is een onderdeel van zoekmachinemarketing en kan worden gedefinieerd als het geheel aan activiteiten bedoeld om een webpagina hoog te laten scoren in de organische zoekresultaten van een zoekmachine, op de voor die webpagina relevante trefwoorden, trefwoordcombinatie(s) casu quo zoekterm(en). Aangezien een vermelding in die organische resultaten gratis is, vormen deze zoekresultaten een interessant alternatief voor zoekmachineadverteren.

✓ Ranking factoren

Allereerst is het belangrijk dat uw website voldoet aan de basis norm voor zoekmachines, die u terug kunt vinden onder de menu optie website optimalisatie. Dit betreft zowel de verbetering van de laadsnelheid / performance van de website als ook de software matige verbeteringen waaronder metatags, tekst c.q.content, belangrijke HTML tags etc. Zoekmachine optimalisatie is een continue proces! Betekent dat u continue moet werken aan de verbetering van uw website reputatie. Als uw reputatie achter blijft bij uw branchegenoten die ook gevonden willen worden op de zelfde zoektermen zult uw ranking dalen en vice versa ( verbetering van uw ranking ).

✓ White hat SEO / Black hat SEO

Maak uitsluitend gebruik van white hat seo technieken ( geoorloofd ) en absoluut geen black hat seo optimalisatie technieken ( ongeoorloofd )! Oneigenlijke optimalisatie technieken om een zoekmachine te misleiden zal worden afgestraft door lagere ranking of verwijdering uit de index. Ongeoorloofde technieken kunnen tijdelijk een beter ranking resultaat laten zien, maar op lange termijn de ranking schaden.

Onder de menu optie seo tools kunt u eenvoudig onderstaande factoren checken. Onderstaande techische tips voor verbetering van de snelheid van uw website is primair belangrijk voor website-bezoekers! Ook zal dit resulteren in een iets betere ranking en dit net het verschil zijn tussen de éérste of tweede pagina van Google. Zorg dat uw website op een snelle server draait met voldoende capaciteit zodat webbots ( zijn zoekrobots die webpagina's voor zoekmachines indexeren ). Zorg dat uw website voorzien is van een Https SSL certificaat. Zorg voor de juiste browsercoaching. Zorg dat dat uw afbeeldingen ( Gif, Jpg, Png ) zijn geoptimaliseerd op de juiste afmeting voor ieder beeldschermformaat en eveneens gecomprimeerd. Zorg dat file compressie op uw server is geactiveerd zoals Gzip zodat de tekstuele gegevens eerst worden gecomprimeerd en minder data moet worden verzonden naar de browser van de bezoeker. Comprimeer uw .css en javascript files en probeer die indien nodig samen te voegen.

✓ Slotwoord

Laat u niet afschrikken door bovenstaande zoekmachineoptimalisatie adviezen en tips! Een goede webdesigner / beheerder kan bovenstaande technische factoren snel verifiëren en indien nodig aanpassen. Met betrekking tot zoekmachineoptimalisatie rankingfactoren hebben wij u slechts enig inzicht willen geven. Tevens willen bij een handreiking doen om gebruik te maken van onze SEO expertise.

U kunt tevens gebruik maken van onze zoekmachine-optimalisatie pakketten. Deze bieden de mogelijkheid om uw website te analyseren zodat u zelfstandig dan wel uw webdesigner de aanpassingen kunt doorvoeren. Eveneens bieden onze optimalisatie pakketen de mogelijkheid om landingspagina's ( webpagina's ) per zoekterm aan te maken, die vervolgens wordt gekoppeld aan een specifieke geselecteerde webpagina binnen uw website. Deze kwalitatieve links zullen de reputatie van uw webpagina / website verhogen als ook uw Google ranking.

De SEO licentie is altijd inclusief 8 tot 40 uur online / telefonisch support. Wij bieden ook maatwerk met betrekking tot zoekmachineoptimalisatie oplossingen en specifieke wensen, zowel optimalisatie analyse als uitvoering.