4-H SCHEDULE OF EVENTS SUMMARY

The 4-H Exhibits Building is open every day of the Fair from 9:00 a.m. until 8:00 p.m. with Hands-On Activities each day from 9:00 a.m until 4:00 p.m. (excluding the last Sunday). The 4-H Exhibits Building schedule is tentative.

Monday, August 5

Noon Exhibit Judging (4-H Exhibits Building) - not open to the public 7:30 p.m. Horse Exhibitor Meeting (Jacobson Exhibition Center)

Tuesday, August 6

8:00 a.m. Exhibit Judging (4-H Exhibits Building) - not open to the public 9:00 a.m. Exhibit Judging (4-H Exhibits Building) - not open to the public Picture (4-H Ex

Wednesday, August 7

8:00 a.m. Exhibit Judging (4-H Exhibits Building) - not open to the public 9:00 a.m. Horse Show (Jacobson Exhibition Center & Outdoor Arena)

1:15 p.m. Dairy Judging Exhibitor Meeting

1:30 p.m. Dairy Judging Contest (Swine Barn Show Rings)

5:00 p.m. 4-H/FFA Exhibitor Barbeque by Kent Nutrition Group (Alliant Energy Landing, East of Livestock Pavilion)

Thursday, August 8

9:00 a.m. Horse Show (Jacobson Exhibition Center)

Educational Presentations and Working Exhibits (4-H Exhibits Building)

10:00 a.m. Automotive Conference Judging (4-H Exhibits Building)

Noon Share-the-Fun (4-H Exhibits Building)

1:30 p.m. Educational Presentations and Working Exhibits (4-H Exhibits Building)4:00 p.m. Youth Dairy Awards Program (Cattle Barn - Penningroth Sale Center)

5:00 p.m. Share-the-Fun (4-H Exhibits Building)

Friday, August 9

8:30 a.m. Poultry Show (Poultry/Rabbit Building)

9:00 a.m. Educational Presentations and Working Exhibits (4-H Exhibits Building)

Noon Share-the-Fun (4-H Exhibits Building)

1:30 p.m. Educational Presentations and Working Exhibits (4-H Exhibits Building)

4:00 p.m. Poultry Awards Ceremony (Poultry/Rabbit Building)

5:00 p.m. Share-the-Fun (4-H Exhibits Building)

Youth Dairy Cattle Showmanship (Livestock Pavilion)

Saturday, August 10

8:30 a.m. Youth Dairy Cattle Show (Livestock Pavilion)

9:00 a.m. Educational Presentations and Working Exhibits (4-H Exhibits Building)

Horticulture Show (Agriculture Building)

Noon Share-the-Fun (4-H Exhibits Building)

1:30 p.m. Educational Presentations and Working Exhibits (4-H Exhibits Building)

TBA Horticulture Awards Presentation (Agriculture Building)

5:00 p.m. Share-the-Fun (4-H Exhibits Building)

Sunday, August 11

9 a.m. Swine Skillathon (Swine Barn Show Ring)
Noon Swine Exhibitor Meeting (Swine Show Ring)

Share-the-Fun (4-H Exhibits Building)

1:00 p.m. Sheep Skillathon (Sheep Barn)

Swine Showmanship Contest (Swine Show Ring)

1:30 p.m. Educational Presentations and Working Exhibits (4-H Exhibits Building)

3:00 p.m. Sheep Exhibitor Meeting (Sheep Barn)
3:30 p.m. Sheep Showmanship Contest (Sheep Barn)
5:00 p.m. Share-the-Fun (4-H Exhibits Building)

Monday, August 12

8:30 a.m. Sheep Show: Market Lamb & Carcass Placing Results (Sheep Barn)

Swine Show: Breeding Gilt (Swine Barn Show Ring)

9:00 a.m. Educational Presentations, Working Exhibits and Extemporaneous Speaking (4-H Exhibits Building)

Noon Share-the-Fun (4-H Exhibits Building)

1:00 p.m. Beef Exhibitor Meeting (Cattle Barn Media Center)

1:30 p.m. Educational Presentations and Working Exhibits (4-H Exhibits Building)

2:30 p.m. Beef Showmanship (Livestock Pavilion) 5:00 p.m. Share-the-Fun (4-H Exhibits Building)

IOWA STATE FAIR * AUGUST 8-18, 2024 * 4-H EVENT SCHEDULE

Tuesday, August 13

8:30 a.m. Beef Show: Breeding Heifer (Livestock Pavilion)

Sheep Show: Breeding, Selection of Supreme Female (Sheep Barn)

Swine Show: Market (Swine Barn Show Ring)

9:00 a.m. Educational Presentations and Working Exhibits (4-H Exhibits Building)

Noon Share-the-Fun (4-H Exhibits Building)

1:30 p.m. Educational Presentations and Working Exhibits (4-H Exhibits Building)

4:30 p.m. Parade of Breeding Heifer Champions, Selection of Supreme Breeding Heifer (Livestock Pavilion)

5:00 p.m. Share-the-Fun (4-H Exhibits Building)6:30 p.m. Beef Show: Beef of Merit (Livestock Pavilion)

Wednesday, August 14

8:30 a.m. Beef Show: Market Steer & Market Heifer (Livestock Pavilion)

9:00 a.m. Educational Presentations and Working Exhibits (4-H Exhibits Building)

Noon Share-the-Fun (4-H Exhibits Building)
11:00 a.m. Meat Goat Skillathon (Swine Barn West Ring)
1:00 p.m. Meat Goat Exhibitor Meeting (Swine Barn West Ring)

1:30 p.m. Educational Presentations and Working Exhibits (4-H Exhibits Building)

2:30 p.m. Meat Goat Showmanship (Swine Barn West Ring)3:00 p.m. Rabbit Agility Demonstration (Poultry/Rabbit Building)

5:00 p.m. Parade of Market Beef Champions and Selection of Champion Steer (Livestock Pavilion)

Share-the-Fun (4-H Exhibits Building)

6:00 - 8:00 p.m. Rabbit Educational Presentation Judging (Poultry/Rabbit Building)

Thursday, August 15

8:00 a.m. Rabbit Exhibitor and Parent Meeting (Poultry/Rabbit Building - Rabbit Judging Area)

8:30 a.m. Youth Dairy Goat Show (Swine Barn Show Ring)

Meat Goat Show: Market (Swine Barn Show Ring) Rabbit Showmanship (Poultry/Rabbit Building)

9:00 a.m. Rabbit Show (Poultry/Rabbit Building)

Educational Presentations, Extemporaneous Speaking and Working Exhibits (4-H Exhibits Building)

10:00 a.m. Rabbit Poster Judging (Poultry/Rabbit Building)

Rabbit Skillathon (Poultry/Rabbit Building)

After Rabbit Judging Presentation of Showmanship/Poster/Educational Presentation ribbons and awards (Poultry/Rabbit Building)

After Market Show Meat Goat Show: Breeding Doe (Swine Barn Show Ring)

Noon Share-the-Fun (4-H Exhibits Building)

1:30 p.m. Educational Presentations, Extemporaneous Speaking and Working Exhibits (4-H Exhibits Building)

5:00 p.m. Share-the-Fun (4-H Exhibits Building)

Friday, August 16

9:00 a.m. Educational Presentations and Working Exhibits (4-H Exhibits Building)

Noon Share-the-Fun (4-H Exhibits Building)

1:30 p.m. Educational Presentations and Working Exhibits (4-H Exhibits Building)

5:00 p.m. Share-the-Fun (4-H Exhibits Building)

Saturday, August 17

9:00 a.m. Educational Presentations and Working Exhibits (4-H Exhibits Building)

Sale of Champions Exhibitor Meeting (Cattle Barn Media Center)

Noon Share-the-Fun (4-H Exhibits Building)

1:30 p.m. Educational Presentations and Working Exhibits (4-H Exhibits Building)

2:00 p.m. Sale of Champions (Cattle Barn Media Center)

5:00 p.m. Share-the-Fun (4-H Exhibits Building)

Sunday, August 18

8:45 a.m. Dog Exhibitor Meeting (Livestock Pavilion)

9:30 a.m. Dog Show (Livestock Pavilion)

Extemporaneous Speaking Event (4-H Exhibits Building)

1:30 p.m. lowa 4-H Hall of Fame Induction Program for Adair - Jasper counties (4-H Exhibits Building)
 3:30 p.m. lowa 4-H Hall of Fame Induction Program for Jefferson - Wright counties (4-H Exhibits Building)