Jobmarketing

Wat is job marketing en branding?

Het aantal kandidaten dat reageert op een vacature die jij uitzet is sterk afhankelijk van hoe professioneel jouw bedrijf zich profileert. Kandidaten willen graag werken bij bedrijven die een goede en positieve uitstraling hebben. Doordat wij jarenlange ervaring hebben in arbeidsmarktcommunicatie weten wij hoe je dit voor goed elkaar krijgt.

Verplicht ontspannen. Als je goed kijkt, zie je een borsthaar. Dat is m’n enige. Als je nog beter kijkt, merk je dat m’n ogen niet helemaal recht staan. Dit ben ik bij Buro Brein. Ik hoor u denken: Lachen, joh. Lach nou eens, met je licht ironische en zwaar arrogante gezicht..

Wat is jouw waarde op de arbeidsmarkt?

Deze vragen hebben betrekking tot hun Jobposting account en brengen veelal werk voor jou met zich mee in de vorm van technische aanpassingen doorvoeren in het account. Je houdt je bezig met het uitvoeren van implementaties en geeft trainingen. Kortom, je hebt een brede rol met veel klantcontact. Overigens heb je niet alleen contact met de klant.

Jobmarketing

Bureau voor succesvolle communicatie

Hiermee versterk je jouw positie in de markt als werkgever. Daarnaast weten wij ook waar vacatureteksten aan moeten voldoen en waar kandidaten zoeken naar vacatures. Wil je meer weten, vraga dan meer informatie aan via onderstaande button.

Daarom Workload! Wij denken mee. Hoe gaan we jouw bedrijf positioneren als aantrekkelijke werkgever, zodat de juiste kandidaten als vanzelf naar je toekomen? Terwijl we tegelijk bouwen aan je merk. Win-win dus! Wist je dat een sterke employer branding zorgt voor lagere cost per hire? .

Bureau voor succesvolle communicatie
Recruitment Marketing Bureau - Eerlijke campagnes

Recruitment Marketing Bureau - Eerlijke campagnes

Allereerst beschrijf ik aan de hand van praktijkcases hoe bedrijven deze social media inzetten om medewerkers te vinden. Vervolgens leg ik aan de werkzoekenden uit hoe zij hier slim op in kunnen spelen en gebruik van kunnen maken. De doelgroep is de 35-plusser die privé wel wat met social media doet, maar het nog niet gebruikt voor zijn carrière.

Daarnaast heb je ook dagelijks contact met je Support-collega’s. Samen bespreek je de workload en wat verder ter tafel komt, zoals een lastigere klantcase. Om er zeker van te zijn dat we goed bij elkaar passen hebben wij een aantal wensen wat betreft jouw achtergrond:

Heb je echt haast en wil je binnen 72 uur live met een tijdelijke recruitment campagne en website ?

Bij recruitment marketing en employer branding komen veel verschillende marketingspecialismen kijken, zoals SEO, SEA, conversieoptimalisatie en websiteontwikkeling.

Hoe presenteer jij jezelf op de arbeidsmarkt?
Hoe presenteer jij jezelf op de arbeidsmarkt?

Maar daar speelt dus wel meteen de vraag: wie laat je allemaal zo’n lange test invullen? De laatste paar kandidaten die je na een gesprekkenronde bij wijze van spreken al een aanbod onder de neus wil schuiven? Of íedere sollicitant? Laten we voor het gemak zeggen: de 50 tot soms wel 200 vroege kandidaten die aangeven de vacature wel te zien zitten? Weinig verwonderlijk dat deze mensen meestal weinig zin hebben in een ellenlange vragenlijst.

Een advertentie waar je €100,- aan uitgeeft levert mogelijk niets op, terwijl een iets grotere investering je met gemak goede kandidaten oplevert. Ga dus voor een scherp tarief, maar níét voor goedkoop adverteren. Je hebt wellicht zelf een goed beeld van de gewenste kanalen die je wil inzetten voor jouw campagnes.

Klaar om met job marketing te starten?

Een goed recruitment marketing bureau weet social media op een kwalitatieve manier in te zetten voor het vervullen van vacatures. Social recruitment wordt dat genoemd. Let op! Kwaliteit is hierbij écht belangrijk voor resultaat. Een snelle zoektocht in de advertentie databank van Meta geeft veel vacature campagnes met gestandaardiseerde teksten en nietszeggende afbeeldingen als resultaat.

Mijn werkdag start ik altijd met een kop thee en het checken van de brievenbus en mijn inbox. Hierna neem ik de agenda door om de workload te verdelen over de werkdag. Er komt een kandidaat langs voor een assessment. Dan zorg ik ervoor dat alles op tijd klaar staat, zodat de kandidaat meteen aan de slag kan.

Klaar om met job marketing te starten?