Какво да питам, когато търсите добър собственик на имоти

 

Ако някога сте търсили добър мениджър на имоти, тогава знаете колко трудно може да се намери добър за вашия имот под наем. Има няколко мениджъри на имоти, вероятно повече от това, от което наистина се нуждаете, за да пуснете имотите си на пазара.

При толкова много възможности за избор може да ви е трудно да изберете един за вашата единица. Но не се притеснявайте - ако задавате правилните въпроси, докато пазарувате за управителите на имоти, ще получите по-добра представа кой би направил най-подходящото за вашия имот. Задайте им тези въпроси, когато обсъждате имота си, за да видите дали те са подходящият мениджър на имоти:

1. Какъв тип имоти сте управлявали?

Опитът отчита много в управлението на имоти и може да отдели добрите от тези, от които трябва да се отклонявате. Опитът в тази област обаче не се свежда само до броя на годините, работили в тази област; става въпрос и за това какъв тип имоти са управлявали. В зависимост от типа на имота, който имате, можете да отидете или с някой, който е специализиран в управлението на имоти като вашия, или с някой, който има по-разнообразен опит с управлението на различни видове имоти.

 

2. Как екранирате потенциалните наематели?

Проверката на потенциалните наематели е една от най-важните стъпки към управлението на собствеността, така че начинът, по който правят това, често отразява нивото им на обслужване на вашия имот. Попитайте ги как те ще съответстват на наемателите с вашия имот и какъв е процесът им за намиране на наематели. Това ще ви даде по-добра представа как работят и каква дължина ще намерят, за да намерите подходящото съвпадение за вашия имот.

3. Как се справяте със закъснели плащания от наематели?

Намирането на наематели е само една фаза на управление на собствеността; по-дългата фаза включва управление на самото наемане. Задавайки им този въпрос, ще ви покаже какъв е техният стил на управление и как ще се справят с критични проблеми с наемането като тези. Вижте дали техният процес съвпада с това, което очаквате от тях и как искате вашият имот да се управлява.

4. Как реагирате на оплакванията?

Подобно на предишния въпрос, този въпрос ви позволява да прецените доколко потенциалният мениджър на имоти ще се справи с отношенията наемодател и наемател. Не забравяйте, че мениджърът на имоти ще действа като посредник между вас и вашия наемател, така че е важно да сте удобни с техния процес за справяне с всякакви оплаквания или проблеми.

5. Колко често правите проверки?

Рутинните проверки са важни за всяко споразумение за наемане на жилища и броят пъти, които се правят годишно, ще ви помогне да осигурите по-добро спокойствие като наемодател или собственик. Този въпрос ще ви покаже също колко добре ще се грижи управителят на имота дори след началото на наемането.

6. Каква е правилната наемна цена за моя имот?

Ако сте направили проучването си предварително, този въпрос ще ви позволи да прецените доколко потенциалният мениджър на имоти познава пазара и какво могат да ви предложат. Той също така ви позволява да получите по-добра представа за това, което вашият имот струва на сегашния пазар. Сравнете отговора им с различни мениджъри на имоти, за да видите какво предлагат и по-добре да разберете къде стои вашият имот на пазара.

7. Какви неща мога да направя, за да подобря списъка си?

Задаването им на този въпрос не само ще разкрие техния опит в управлението на имоти, но също така ще ви помогне да поставите собствеността си в най-доброто положение на пазара. Отбележете техните предложения, преценете доколко са уместни и преценете дали те могат да получат вашия имот там, където искате да бъде.

 

8. Какви са пълните разходи и такси за управление на моя имот?

Някои от тях имат малки такси за регистрация, но различни скрити такси, след като влезете и ги оставите да управляват вашата собственост. Избягвайте да се изненадвате от подобни такси и ги помолете да посочат всички такси за управление и обслужване, включени в тяхната услуга. Колкото по-сложна е структурата на техните такси, толкова по-голямо ще бъде главоболието (и разходите).

9. Какво можете да направите, че другите не могат?

Тук бъдещите мениджъри на имоти ще се опитат да ви продадат за това, което предлагат и колко добре се отделят от конкуренцията. Това е и частта, в която оценявате нематериалните във всяка работна връзка, като ви дава по-добра представа за това колко добре те отговарят на вашите стандарти. Слушайте добре, си правите бележки и преценявайте дали предоставят това, което търсите.

Свържете се с нас:

БГ Вход

Адрес: Sofia, zh.k. Suhata Reka 69, ent. B, 4th floor, apt. 9

Ph: 0898 577 045

Електронна поща: contact@bgvhod.com 

Уеб сайт: https://www.bgvhod.com/profesionalen-domoupravitel/ 

Сайт на Google: https://sites.google.com/view/profesionalen-domoupravitel