Съвети за грижа за косата от професионални стилисти

Искате ли да имате салон перфектна коса всеки ден? Възможно е, когато следвате съветите и съветите на вашия стилист или когато използвате следните съвети за грижа за косата от професионални стилисти. Може да си мислите, че косата ви е просто „там“ и че стига да я подстрижете в определен стил и да я поддържате чиста и кондиционирана, тя винаги ще изглежда страхотно. Всъщност има много фактори от ежедневието ви, които могат да повлияят на косата ви и могат да причинят дори страхотна подстрижка да изглежда ужасно.

Ето няколко професионални съвета, за да поддържате ключалките си да изглеждат най-добре.

Създаване на лентови продукти

Поне веднъж месечно използвайте изплакване с оцет върху косата, след като шампоан, за да премахнете натрупването на стилизиращ продукт, което може да доведе до косата ви скучна и безжизнена. Оцетът е натурален продукт, който ще премахне натрупването от всеки кичур, без да изсушава или уврежда цвета на косата или косата ви.

Вземете подстригвания

Дори ако сте в процес на преминаване от къс стил към по-дълъг стил, не забравяйте да посещавате своя стилист на всеки 6 седмици, за да оформите подстригване, за да не ви допадне този ужасен стадий, в който косата ви изглежда просто рошава.

Пийте вода и яжте здравословно

Витамините и минералите, които поглъщате, както и количеството вода, която пиете, оказват влияние върху здравето на косата ви и могат или да подобрят, или да задържат процеса на растеж. Колкото по-здрава сте, толкова по-здрава ще бъде косата ви.

Защитете косата си

Всички знаем, че слънцето може да бъде лошо за кожата ни, но може да навреди и на косата ви. Така могат химикалите и водните процедури като хлор в басейн. Преди плуване нанесете гъста козина от масло за коса и я оставете в косата. Това ще помогне на отблъскването на химикалите и ще им попречи да взаимодействат с цвета ви или да причинят изсъхване на косата ви. Има няколко отпуска в продуктите за балсам, които също ще ви помогнат да защитите косата си от слънцето.

Избягвайте инструменти за отопление на стайлинг

Отоплените инструменти като плоски ютии, сушилни и кърлинг ютии увреждат косата ви. Когато е възможно, оставете косата да изсъхне и не я стилизирайте. Дори и да е само веднъж седмично, това може да помогне за състоянието на косата ви.

Между посещенията в салона, грижата за косата ви не само ще изглежда по-добре, но и ще улесни работата на вашия стилист и може да ви спести много пари при дълбоки процедури за кондициониране. Със сигурност не искате да отлагате оцветяване, защото косата ви е толкова повредена.

Достигнете до нас

Reviews BG

Website: https://www.reviewsbg.com

Google Site: https://sites.google.com/view/reviews-bg/