گروهی از فرهنگیان اهل افغانستان مقیم ترکیه گردهمایی را تحت عنوان «نگاهی به ادبیات معاصر فارسی در افغانستان» در دانشگاه استانبول برگزار کردند.
آنطور که برگزارکنندگان این برنامه میگویند، هدف آنان معرفی افغانستان از زاویهی شعر و ادبیات است، نه از زاویهی جنگ و ویرانی.
این برنامه با همکاری «انجمن فرهنگی سخن» و بخش زبان و ادبیات فارسی دانشکدهی ادبیات دانشگاه استانبول برگزار شده است.
بهگفتهی دستاندرکاران این برنامه، هدف آنان نگاهی عمیقتر به ادبیات معاصر افغانستان، معرفی شاعران و نویسندگان کشور است.
برگزارکنندگان برنامه، پلاککارتهایی از عکس و بیتهایی از شاعران معاصر فارسیزبان افغانستان برای اشتراککنندگان توزیع کردند.
علی گوزلیوز و نهاد دگرمنجی، استادان بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه استانبول از سخنرانان این برنامهی فرهنگی بودند.
علی گوزلیوز گفت: «زبان فارسی در ترکیه تا صد سال قبل یکی از زبانهای مهم بود، اما در صد سال اخیر به نسبت گسترش زبانهای غربی، کمرنگ شده است.»
نهاد دگرمنجی هم گفته است که در عرصهی تحقیقات دانشگاهی دربارهی ادبیات معاصر افغانستان در دانشگاههای ترکیه، تنها یک رسالهی علمی یا پایاننامه وجود دارد.
با اینحال بخش زبان و ادبیات فارسی دانشکدهی ادبیات دانشگاه استانبول با پیشینهی یک قرن، یکی از نهادهای علمی برجسته در زمینهی آموزش و پژوهش زبان و ادبیات فارسی به شمار میرود.