دولتهای شیلی، کاستاریکا، اسپانیا، فرانسه، لوکزامبورگ و مکزیک، پروندهی نقض حقوق زنان و دختران در افغانستان را به دادگاه کیفری بینالمللی ارجاع دادند.
وزارت خارجهی شیلی امروز (پنجشنبه، ۸ قوس) در بیانیهای گفته است که این شش کشور با «توجه به وخامت اوضاع و وخیمبودن وضعیت برای همه زنان و دختران افغان، وضعیت جمهوری اسلامی افغانستان را به دفتر دادستانی دادگاه کیفری بینالمللی ارجاع دادهاند».
در این بیانیه آمده است: «امضاکنندگان لازم میدانند که توجه دادستانی را به آنچه در کشور فوقالذکر (افغانستان) میگذرد جلب کنند، بهویژه با درنظرگرفتن وضعیت همه زنان و دختران افغان که با نقض مستمر و سیستماتیک حقوق شان مواجه هستند».
دولتهای شیلی، کاستاریکا، اسپانیا، فرانسه، لوکزامبورگ و مکزیک از دادستان دادگاه کیفری بینالمللی خواستهاند تا جنایات ارتکابی علیه زنان و دختران را که پس از قدرتگرفتن طالبان در سال ۲۰۲۱ انجام شده، بررسی کند.
این شش کشور بر حمایت تزلزلناپذیر خود از کار دادگاه کیفری بینالمللی و تعهد به حمایت از حقوق زنان را تأکید کردهاند.
طالبان پس از تسلط خود بر افغانستان محدودیتهای شدید بر حقوق و آزادیهای زنان و دختران وضع کردهاند. در حال حاضر زنان و دختران از حق آموزش، کار و گشتوگذار آزاد محروم هستند.
در این سه سال، علیرغم تأکید کشورها و نهادهای جهانی بر احترام به حقوق زنان و دختران در افغانستان، طالبان محدودیتهای خود را تشدید کردهاند.
اخیرا آلمان، استرالیا، کانادا و هالند اعلام کردند که برای پاسخگوکردن طالبان بهدلیل نقض کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان از این گروه در دادگاه بینالمللی شکایت میکنند.