گوترش: حقوق بشر در سراسر جهان تحت حمله‌ی تمام‌عیار قرار دارد

اتاق خبر
Photo: UN Photo/Mark Garten

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد می‌گوید که حقوق بشر در سراسر جهان تحت حمله‌ی تمام‌عیار قرار دارد.

آقای گوترش امروز (دوشنبه، ۴ حوت) در آغاز شصت‌ویکمین اجلاس شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد گفت که حمله به حقوق بشر آشکارا و در مقابل دید همگان و اغلب از سوی کسانی‌ که بیشترین قدرت را دارند، انجام می‌شود.

دبیرکل سازمان ملل متحد افزود که «در سراسر جهان حقوق بشر به‌گونه‌ی عمدی، راهبردی و گاهی حتا با افتخار عقب رانده می‌شود».

او نسبت به پی‌آمدهای حمله به حقوق بشر هشدار داد و گفت وقتی حقوق بشر سقوط کند، همه‌ چیز فرو می‌ریزد؛ صلح، توسعه، انسجام اجتماعی، اعتماد و همبستگی.

دبیرکل سازمان ملل افزود که به‌ همین دلیل است که ابزارهای شورای حقوق بشر، مانند گزارشگران ویژه، سازوکارهای ویژه، مکانیسم‌های تحقیقاتی و بررسی دوره‌ای جهانی، حیاتی هستند.

او همچنین گفت که اکنون بیش از هر زمان دیگر اهمیت دارد که تعاملات ژئوپولیتیکی، به مسیری برای تقویت حقوق بشر در همه‌ جا تبدیل شود.

دبیرکل سازمان ملل متحد در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به درگیری‌های مختلف در جهان گفت که ما در جهانی زندگی می‌کنیم که در آن رنج گسترده‌ی انسان‌ها توجیه می‌شود.

او افزود: «انسان‌ها به ابزار چانه‌زنی تبدیل می‌شوند و حقوق بین‌الملل صرفا به‌عنوان یک مزاحمت تلقی می‌گردد. درگیری‌ها در حال افزایش‌ اند و مصونیت از مجازات به یک بیماری مسری بدل شده است.»

آنتونیو گوترش گفت: «این وضعیت به‌دلیل کمبود دانش، ابزار یا نهادها نیست، بلکه نتیجه‌ی انتخاب‌های سیاسی است. این بحران بی‌اعتنایی به حقوق بشر به‌ تنهایی وجود ندارد. بلکه بازتاب و تشدیدکننده‌ی هر شکاف جهانی دیگر است.»

او گفت که حمله و بی‌اعتنایی به حقوق بشر باعث می‌شود که افرادی که قبلا آسیب‌پذیر بوده‌اند، بیشتر به حاشیه رانده شوند.

گوترش گفت: «حقوق بشر شعاری برای روزهای خوب نیست، بلکه وظیفه‌ای در همه‌ی زمان‌ها است. بنابراین، باید برای آن ایستادگی کنیم؛ حتا زمانی که دشوار، ناخوشایند یا پرهزینه باشد.»

دبیرکل سازمان ملل متحد خواستار اقدام فوری برای دفاع از بنیادهای مشترک بشری، تقویت نهادهای حقوق بشر و آشکارسازی قدرت حقوق بشر شد.

او گفت وقتی حقوق بشر رعایت شود، مردم آزادتر زندگی می‌کنند، اقتصاد عادلانه‌تر رشد می‌کند و صلح و ثبات برقرار می‌شود.

دبیرکل سازمان ملل متحد از کشورهای جهان خواست که نگذارند حقوق بشر به بهای پذیرفته‌شده برای مصلحت‌اندیشی سیاسی و رقابت ژئوپولیتیکی تبدیل شود و نگذارند که قدرت، قانون جدیدی بنویسد که در آن آسیب‌پذیران هیچ حقی و قدرت‌مندان هیچ محدودیتی نداشته باشند.

با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه