یوناما: در دو سال اخیر حدود پنج میلیون مهاجر به افغانستان بازگشته‌اند

اتاق خبر
Photo: IOM/ Moh. Osman Azizi

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) می‌گوید که در دو سال اخیر حدود پنج میلیون مهاجر به افغانستان بازگشته‌اند.

یوناما امروز (سه‌شنبه، ۵ حوت) با نشر پستی در فیس‌بوک گفته است که این روند در پی اخراج‌های اجباری از سوی کشورهای همسایه و اعمال محدودیت‌های سخت‌گیرانه‌ی مهاجرتی شکل گرفته است.

یوناما افزوده است که در سال ۲۰۲۵، حدود ۲.۷۸ میلیون مهاجر به افغانستان بازگشته‌اند؛ ۱.۸۸ میلیون نفر از ایران و ۸۹۹ هزار نفر دیگر از پاکستان.

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد گفته است که از این میان ۲.۳ میلیون نفر فاقد اسناد رسمی بوده‌اند و ۴۸۴ هزار نفر دیگر اسناد معتبر داشته‌اند.

یوناما گفته است که نهادهای سازمان ملل متحد تلاش‌های هماهنگ برای تأمین کمک‌های اضطراری را تشدید کرده‌اند، بااین‌حال، گستردگی بحران به‌ مراتب فراتر از ظرفیت منابع موجود است.

طبق گزارش یوناما، کمبود شدید بودجه باعث شده است که کمک‌ها پاسخ‌گوی تمامی نیازمندان نباشد.

یوناما در ادامه نوشته است: «زنان، دختران و کودکان در معرض خطرات مضاعف قرار دارند. نزدیک به یک‌سوم بازگشت‌کنندگان را زنان و دختران تشکیل می‌دهند و کودکان زیر ۱۷ سال، به‌ویژه کودکان بی‌سرپرست و جداشده از خانواده، نیازمند حمایت فوری حفاظتی، خدمات جست‌وجوی خانواده و حمایت‌های روانی-اجتماعی هستند.»

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد گفته است که بازگشت‌کنندگانی که اسناد رسمی ندارند، با موانع جدی در دسترسی به خدمات اساسی، فرصت‌های معیشتی و حمایت‌های حقوقی مواجه‌ اند که آنان را در وضعیت آسیب‌پذیری حاد قرار می‌دهد.

ایران و پاکستان در دو سال اخیر اخراج مهاجران به افغانستان را تشدید کرده و بسیاری از مدارک اقامتی آنان را باطل اعلام کرده‌اند.

سازمان ملل متحد می‌گوید که با اخراج مهاجران، جمعیت افغانستان حدود ۱۰ درصد افزایش یافته و بحران بشری تشدید شده است.

با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه