جنگ امریکا و اسرائیل با ایران

عربستان پنج دیپلمات ایرانی را اخراج کرد

اطلاعات روز
اطلاعات روز
4مطلب
تازه‌سازی خودکار
10 دقیقه پیش22 مارس 2026

عربستان پنج دیپلمات ایرانی را اخراج کرد

وزارت خارجه‌ی عربستان سعودی اعلام کرده است که در واکنش به حملات ایران به این کشور، پنج دیپلمات ایرانی را «عنصر نامطلوب» دانسته و اخراج کرده است.

این وزارت با نشر اعلامیه‌‌ای گفته است که اتشه نظامی سفارت ایران در ریاض، معاون اتشه نظامی و سه نفر از کارکنان سفارت ایران باید ظرف ۲۴ ساعت خاک عربستان را ترک کنند.

وزارت خارجه‌ی عربستان سعودی گفته است که
ادامه‌ی هدف قرار دادن پادشاهی عربستان سعودی از سوی ایران، از جمله حاکمیت، تأسیسات غیرنظامی، غیرنظامیان، منافع اقتصادی و اماکن دیپلماتیک در داخل این کشور، نقض آشکار تمامی کنوانسیون‌های مرتبط بین‌المللی، اصول حسن همجواری و احترام به حاکمیت کشورها، توافق بجینگ و قطعنامه ۲۸۱۷ شورای امنیت سازمان ملل متحد به شمار می‌رود.

این وزارت افزوده است که این اقدامات همچنین با اصول برادری اسلامی و ارزش‌ها و مبانی دین اسلام که طرف ایرانی همواره به آن استناد می‌کند، در تضاد است و نشان می‌دهد که این اظهارات در عمل بازتابی ندارد.

ایران از زمان آغاز جنگ با امریکا و اسرائیل، به‌صورت مرتب کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی را هدف حمله قرار داده است.

پیش از این قطر نیز در اعتراض به این حملات، اتشه نظامی و اتشه امنیتی ایران را اخراج کرده بود.

13 دقیقه پیش22 مارس 2026

در حملات ایران به دو شهر اسرائیل دست‌کم ۱۸۰ نفر زخمی شدند

وزارت صحت اسرائیل اعلام کرده است که در حملات ایران به دو شهر عراد و دیمونا در این کشور دست‌کم ۱۸۰ نفر زخمی شده‌اند.

این وزارت گفته است که ۱۱۶ نفر در شهر عراد و ۶۴ نفر در شهر دیمونا زخمی و به شفاخانه منتقل شده‌اند که وضعیت هفت نفر از زخمی‌ها در عراد و وضعیت یک نفر از زخمی‌ها در دیمونا، وخیم است.

ایران دیشب شهرهای عراد و دیمونا در اسرائیل را هدف حملات موشکی قرار داد.

رسانه‌های اسرائیلی گزارش داده‌اند که اصابت موشک‌های ایران در عراد، خسارات زیادی وارد کرده است.

همچنین گزارش شده است که موشک‌های ایرانی در دیمونا در چندین کیلومتری تأسیسات هسته‌ای اسرائیل در این شهر اصابت کرده است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفته است که به تأسیسات هسته‌ای دیمونا در این شهر آسیبی نرسیده است.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل گفته است که کشورش شب بسیار سختی را سپری کرد و وعده داد که به حملات به ایران ادامه دهد.

6 ساعت و 4 دقیقه پیش22 مارس 2026

واکنش ایران به تهدید ترامپ: زیرساخت‌های انرژی متعلق به امریکا در منطقه را هدف قرار می‌دهیم

قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا در ایران در واکنش به تهدید ترامپ می‌گوید که اگر زیرساخت‌های انرژی ایران هدف قرار گیرد، زیرساخت‌های انرژی متعلق به امریکا در منطقه را هدف قرار خواهد داد.

در اعلامیه‌ی این قرارگاه آمده است که چنانچه زیرساخت‌های سوخت و انرژی ایران هدف قرار گیرد، «کلیه زیرساخت‌های انرژی، فن آوری اطلاعات و آب شیرین کن متعلق به امریکا و رژیم در منطقه، هدف قرار خواهند گرفت.»

دونالد ترامپ به ایران ۴۸ ساعت مهلت داده است که تنگه هرمز را بدون تهدید و به صورت کامل باز کند.

ترامپ گفته است که در غیر این صورت، امریکا نیروگاه‌های ایران را هدف قرار خواهد و نابود خواهد کرد.

6 ساعت و 5 دقیقه پیش22 مارس 2026

ترامپ: اگر ایران تا ۴۸ ساعت آینده تنگه هرمز را بازنکند، نیروگاه‌هایش را هدف قرار می‌دهیم

دونالد ترامپ، رییس‌جمهور امریکا به ایران ۴۸ ساعت مهلت داده است که تنگه هرمز را به‌طور کامل و بدون تهدید باز کند.

ترامپ با نشر پستی در تروث سوشیال نوشته است، اگر ایران این کار نکند، ایالات متحده امریکا به نیروگاه‌های مختلف ایران حمله کرده و آن را نابود خواهد کرد.

رییس‌جمهور امریکا گفته است که این کشور حملات خود را از بزرگترین نیروگاه ایران آغاز خواهد کرد.

از زمان آغاز جنگ امریکا و اسرائیل با ایران، عبور کشتی‌ها و نفت‌کش‌ها از تنگه هرمز به شدت کاهش یافته است.

ایران می‌گوید که مسیر استراتژیک دریایی باز است، اما به کشتی‌ها و نفت‌کش‌های متعلق به دشمنانش اجازه عبور از آن را نمی‌دهد.

حدود بیست درصد از نفت جهان از تنگه هرمز انتقال می‌یابد و با کاهش انتقال از این مسیر، قیمت نفت در سراسر جهان افزایش چشم‌گیر یافته است.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه