Schilderen op nummer

Wat is schilderen op nummer?


Schilderen op nummer gaat simpelweg over het volgen van de gecodeerde afbeelding door te schilderen, die is verdeeld in verschillende vormen en gebieden die elk zijn gemarkeerd met een specifiek nummer dat overeenkomt met een specifieke kleur die op individuele verfdozen is gegraveerd.

Terwijl u het patroon volgt door de omlijnde delen te schilderen, zult u zien hoe uw schilderij een prachtig meesterwerk onthult dat speciaal door uw sluwe vingers is vervaardigd! Maak vandaag nog mooie schilderijen met deze leuke hobby, en wordt een ervaren kunstenaar.


Traditionele schilderkunst bestaat al eeuwen, iets wat we allemaal willen doen, maar velen hebben gefaald. Traditioneel schilderen vereist niet alleen veel geduld, maar vereist ook enige kennis over het schilderen zelf. Schilderen op nummer is echter een eenvoudige, gemakkelijk te gebruiken kunstvorm die geliefd is bij mensen over de hele wereld. De kleur verf is belangrijk, want wat vind je nou uit eindelijk een prachtig schilderij.

Schilderen op nummer helpt ons de kunstenaar in ons te ontdekken door het beste naar boven te halen in de vorm van een prachtig kunstwerk. De techniek van schilderen op nummer is uitgevonden door Dan Robbins en bestaat sindsdien!

Hoewel schilderen op nummer een gemakkelijke taak is, zijn er enkele dingen die zelfs professionals tijd nodig hebben om te begrijpen. Daarom hebben we een lijst samengesteld met dingen die iedereen die zich aan deze kunstvorm overgeeft, zou moeten lezen.

Voordat u begint met tips en trucs, is de how-to essentieel voor elke beginner.

Hoe doe je schilderen op nummer?


Zorg ervoor dat u zich op een goed verlichte plaats ( perfecte plek ) bevindt en houd een vergrootglas beschikbaar voor de kleinste zones van het canvas, om ervoor te zorgen dat het schilderij volledig klaar is. Als één gebied is geverfd, laat u elk geverfd gebied volledig drogen (dit duurt ongeveer 10-15 minuten, afhankelijk van de dikte van het gebruik) voordat u verder gaat met de volgende.

Zorg ervoor dat u uw borstel volledig wast voordat u naar een andere schaduw gaat. Voor Plaid-units werken warm water en zachte reiniger het beste. (Als u de borstel wast, zorgt u ervoor dat er geen deeltjes van de vorige kleur naar binnen sijpelen) Gebruik voldoende verf om de cijfers te bedekken, maar zorg ervoor dat het niet te veel is, zodat de verf niet in verschillende gebieden loopt.

Begin bij elke schaduw in de afbeelding om uit te werken en rond om geen plekje te missen. Voorkom vegen door bij de kop van het canvas te beginnen, zodat de drogende verf boven je hand blijft. Sluit de potjes verf als ze niet worden gebruikt om te voorkomen dat ze uitdrogen of morsen.

Je moet je afgewerkte schilderen op nummer verzegelen met een lichte laag heldere acrylsealer; dit geeft het een extra glans. Wees geduldig en neem zoveel tijd als nodig is! De verf is acrylverf op basis van water, dit ook voor een prachtig resultaat. Je krijgt er ook andere handige accessoires bij.

Bedenk bovendien dat kunst tijd kost!

Hoe doe je schilderen op nummer?
Schilderen op nummer tips

Schilderen op nummer tips


Begin met kleinere porties.

Iedereen die ooit heeft geschilderd, kent het belang van schaduw. Dit is vooral erg belangrijk als het om beginners gaat, als je met grotere delen van het canvas begint, zal het moeilijk worden om schaduw te krijgen.

Beginnen met kleinere porties zorgt er ook voor dat er geen vlekken ontstaan. Grotere gebieden zijn altijd moeilijker om mee te beginnen omdat ze veel tijd en aandacht vergen!

Volg een kleurverloop!

Bijna elk schilderij heeft een kleurverloop, een schilderij van een zonsopgang heeft bijvoorbeeld oranje en geel. Vanaf het begin het juiste kleurverloop volgen werkt het beste voor het schilderij en ook voor de kunstenaar. Je ziet het schilderij voor je ogen ontrafelen en niets kan dat gevoel verslaan!

Het gebruik van soortgelijke kleuren werkt altijd het beste vanwege het penseel. Vergelijkbare kleuren in één verloop kunnen vlekken helpen voorkomen.

De cijfers verbergen

Het is belangrijk om te onthouden dat de cijfers er zijn om u te helpen. Ze maken echter geen deel uit van het schilderij zelf. De cijfers die door de verflaag naar binnen gluren, kunnen een prachtig kunstwerk verpesten.

Zorg ervoor dat de verflaag die je gebruikt dik genoeg is om de cijfers te verbergen, maar niet te dik, omdat de dikte van de verf ervoor kan zorgen dat het schilderij er ongelijk uitziet.

Penselen en hun belang!

Onze kits voor schilderen op nummer worden geleverd met kwasten, maar bij het schilderen met verschillende kleuren is het belangrijk om de kwast voor elke slag schoon te maken.

Het niet schoonmaken van de penselen kan ertoe leiden dat verf in verschillende delen van de kolom sijpelt; dit kan het een rommelige uitstraling geven die we niet willen!

Voor en na!

Hoewel het schilderij prachtig is nadat het klaar is, is het belangrijk om de voortgang te noteren. We raden je ten zeerste aan een voor- en na-foto van het schilderij te maken.

Als je kunstwerk eenmaal klaar is, voelt het fijn om de vooruitgang te zien die JIJ hebt gemaakt en de moeite die je in het schilderij zelf hebt gestoken.

Beslissen over de kit.

De kit is net zo belangrijk als al het andere, de kit bevat alles wat u nodig heeft om met het schilderen zelf te beginnen. Zorg ervoor dat u bij het kiezen van de kit het schilderij, de verf, de penselen en de prijs controleert. U wilt niet meer dan gemiddeld uitgeven aan verven die u niet mooi vindt! Klik hier om het volgende verbazingwekkende schilderij te bestellen.

Het doek strijken.

Dit is een belangrijke tip: door je canvas te strijken, kun je ongewenste kreukels of kreukels verwijderen die je prachtige kunstwerk in de weg kunnen staan.

Verf opbergen

Verven drogen vrij gemakkelijk op als ze niet goed worden bewaard. Zorg ervoor dat u het deksel erop doet als de verf niet in gebruik is om te voorkomen dat de verf uitdroogt. Als de verf echter is opgedroogd, voeg dan twee druppels warm water toe om de textuur van de verf terug te krijgen!

In het geval dat u de verkeerde verf op het verkeerde gebied krijgt. Gebruik een nagellakremover om de verf van de randen te verwijderen voor een afgewerkte look. We raden je aan een tandenstoker te gebruiken om ervoor te zorgen dat het net zo ingewikkeld is als de rest van het werk.

Voor meer schilderen op nummer hacks kun je ook onze tips & tricks bekijken voor schilderen op nummer.

Dingen die je moet doen voor je begint met schilderen


Het vinden van een goed verlichte kamer.

Hoewel dit misschien niet belangrijk lijkt om te doen, is het dat wel. Comfortabel zijn tijdens het schilderen is een van de belangrijkste kenmerken van een goede schilder. Als je in het donker schildert, is de kans op verkeerde kleuring erg groot.

Een goed verlichte kamer zorgt niet alleen voor de juiste schaduw, maar zorgt er ook voor dat het schilderij dat u maakt precies komt zoals u het wilt.

Niet geregeerd worden door een klok.

Schilderen kost tijd. Hoewel schilderen op nummer uiterst eenvoudig is en wordt geleverd met gemakkelijk te volgen instructies, is het altijd belangrijk om te onthouden dat iedereen een ander tempo heeft.

Het proces haasten kan alleen eindigen in het creëren van iets dat je niet leuk vindt, het is belangrijk om je tijd te nemen tijdens het schilderen. Bovendien betekent het uitsmeren van het schilderproces naar een week een volledige week van rust, daarom raden we aan om het in je eigen tempo te doen.

Veiligheid van de kit!

Dit omvat de plaats waar je je schilderij gaat maken, en zorg ervoor dat er geen vloeistoffen in de buurt zijn die het schilderij kunnen verpesten. Het is ook belangrijk om uw penselen en canvas uit de buurt van morsen te houden, zelfs nadat het schilderen is voltooid!

Vergeet niet om er plezier mee te hebben. Het lijkt misschien een langdurig proces, maar plezier hebben is het belangrijkste element in dit alles!

Dingen die je moet doen voor je begint met schilderen

Voordelen van schilderen op nummer


Schilderen op nummer stimuleert sequentieel denken door het bevorderen van een links-naar-rechts denkproces. Op het canvas zijn de nummers duidelijk te zien, zo dat je weet waar de juiste kleur moet komen. In onze webshop vind je een ruime keuze hoogwaardige kwaliteit aan schilderijen. Zo raak je nooit uit gespeeld.

Naast dat schilderen op nummer voor u zelf ontzettend leuk is. Is een schilderen op nummer pakket ook leuk om al cadeau te geven op speciale gelegenheden zoals een verjaardag. Dit geeft namelijk meer passie aan het cadeau, omdat de ontvanger dan ook direct een mooie persoonlijke herinnering heeft aan het ingelijste schilderij.

Ook kun je je eigenhuis helemaal op fleuren met een zelf gemaakt mooi schilderij, dus geef het eindresultaat een mooi plekje. In onze webshop vind je goede kwaliteit pakketten. Met een hoogwaardig canvas en bijbehorende acrylverf.

Het is gemakkelijk om te schilderen op nummer om kleurrijke schilderijen zelf tot voltooiing te brengen.

Waarom kiezen voor schilderen op nummer


Normale lichaamsbeweging en goede diëten zijn gerealiseerde benaderingen om effectief ouder te worden, maar daarnaast houdt het hebben van een innovatieve bijzaak, zoals schilderen, je hersenen stevig en kan je algemene persoonlijke tevredenheid verbeteren. Niet iedereen kan echter genieten van traditioneel schilderen, daarom is schilderen op nummer een uiterst haalbare activiteit om te doen!

Hier zijn enkele voordelen die schilderen op nummer aan uw leven toevoegt:

Drukvermindering.

Schilderen op nummer is een geweldige manier om te stoppen met nadenken over je dagelijkse leven. Het helpt ook bij angst; veel mensen hebben gesproken over hoe het hen hielp met hun dagelijkse zorgen.

Verhoogt de focus.

Het op elkaar afstemmen van de cijfers en kleuren lijkt misschien een eenvoudige taak, maar voor mensen die haast hebben om dingen te doen, kan het moeilijk zijn. Dit is de reden waarom schilderen op nummer geweldig is voor mensen die hun focus op dingen willen vergroten.

Verbetert uw creativiteit.

De creatieve hersencel zit in elk brein; veel mensen vinden het echter moeilijk om het naar buiten te brengen. Schilderen op nummer verhoogt de creativiteit en kan die creatieve zenuw in je hersenen aanwakkeren!

Verscherpt motorische vaardigheden.

Cijfers en kleuren coördineren altijd, helpt bij het aanscherpen van hersenactiviteiten - Schilderen op nummer verscherpt motorische vaardigheden en helpt je om voorop te lopen!