Дървени детски играчки

дървени детски играчки


Преживяването на всичко това оказва влияние и върху интелектуалното развитие. Децата, които използват електронни устройства, имат ограничени възможности да увеличават знанията си и да развиват мобилност. Използването на такива джаджи може да доведе и до изолация на детето, както и до неправилно социално и речево развитие.


Кои играчки са най-подходящи за новородените? Такива, които са възможно най-прости! В идеалния случай те трябва да имат прости форми и гладки повърхности. Цветовете също са важни - за малките деца са чудесни контрастните цветове, напр. черно и бяло. Остротата на зрението е много слаба при такива малки деца.

Детски играчки

дървени детски играчки за момичета


Децата под тримесечна възраст все още не могат да играят с играчки или да хващат предмети. Важно е родителите да не дават прекалено стимулиращи играчки на своите бебета. На тази възраст можете да стимулирате само зрението на вашето мъниче, затова не купувайте играчки, които свирят на музика, пищят и се зъбят. По-добре е до бебето да достигат естествени звуци от околната среда.

дървени детски играчки за момичета
дървени детски играчки за момчета

дървени детски играчки за момчета


Трябва да запомним едно важно правило: при новородените можете да стимулирате само по едно чувство, максимум две. Цветните продукти и тези, които възпроизвеждат музика, ненужно свръхстимулират вашето мъниче, което може да доведе до раздразнение и плач. Едно от най-добрите неусложнени и евтини решения е обикновен балон. Напълнен с хелий, завързан за детското легло и движещ се леко, той ще бъде приятна атракция за вашия малчуган.

дървени детски играчки софия


Популярни са и мобилните колички, прикрепени към детската количка или креватчето. Но изберете такива, които се движат леко и не издават силни звуци. Вашето бебе ще хареса меки играчки в контрастни цветове, черно-бели картички със семпли графики, дрънкалки и шумолящи играчки. Когато малчуганът започне да никне, гризалките ще бъдат безценни.

дървени детски играчки софия
дървени детски играчки патиланци

дървени детски играчки патиланци


На тази възраст пъзелите, пирамидите и блокчетата са идеални. Те учат на двигателна координация и пространствено мислене. Освен това те стимулират творчеството на детето ви. Играчките за сортиране са особено универсален подарък и са задължителни за всеки малчуган! Книгите също ще бъдат полезни, особено тези, които подпомагат развитието на речта. Дисковете с песнички, които въвеждат малчугана в изучаването на езика, са интересен вариант.

дървени детски играчки сайт


На възраст от 3 до 5 години можете да подарите на детето си малко по-усъвършенствани блокчета, коли и дървени влакови комплекти. Чудесна идея са строителните комплекти, с които малчуганът може да направи каквото пожелае. Те стимулират креативността и тренират малките ръчички. Тестото за игра също е чудесно, тъй като дава неограничени възможности за игра. Препоръчваме ви и хартиени изделия, като например изрезки и книжки за оцветяване. По-напредналите пъзели и настолни игри ще продължат да представляват интерес за децата в детската градина. Други добри идеи за подаръци за деца на възраст от три до пет години включват работилници за играчки, кухни, лекарски комплекти и превозни средства.

дървени детски играчки сайт