close

رهبر طالبان باردیگر بر «سنگسار» و شلاق‌زدن افراد در ملأعام تأکید کرد

هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان باردیگر بر اجرای «حدود» در ملأعام، از جمله«سنگسار»، «شلاق‌زدن» و«قطع دست»، تأکید کرده است.

رادیو تلویزیون ملی افغانستان که اکنون تحت کنترل طالبان فعالیت می‌کند، یک نوار صوتی منسوب به هبت‌الله آخوندزاده را منتشر کرده و گفته است که این نوار صوتی مربوط به سخنرانی امروز (چهارشنبه، ۲۲ حمل) او در نماز عید فطر در مسجد «عیدگاه» در قندهار است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی طالبان نیز در ایکس نوشته است که نماز عید امروز در مسجد «عیدگاه» قندهار به امامت هبت‌الله آخوندزاده برگزار شده و در آن «هزاران» نفر اشتراک داشته است.

هبت‌الله آخوندزاده در این نوار صوتی با اشاره به انتقادات از مجازات علنی افراد توسط طالبان می‌‌گوید: «من حدود خداوند را نافذ می‌کنم، آن‌ها می‌گویند چرا [این کار] را می‌کنی، چرا در ملأعام حدود را اجرا می‌کنی، چرا سنگسار می‌کنی، چرا دست را قطع می‌کنی، چرا مردم را مجازات می‌کنی، این خلاف قانون ما است.»

رهبر طالبان بدون نام بردن از کشور یا شخص خاصی گفت که آن‌ها طالبان را ناقض حقوق‌بشر معرفی می‌کنند و می‌خواهند قوانین خود را بر این گروه تحمیل کنند، اما خودشان به دین اسلام احترام نمی‌گذارند‌.

او در این سخنرانی می‌گوید که مجازات علنی افراد «حکم خداوند» است و او مجبور است که آن را اجرا کند و اگر اجرا نکند، همه‌ی مسلمانان اعتراض خواهند کرد که چرا حکم خداوند را اجرا نمی‌کنی.

رهبر طالبان در بخشی از سخنرانی خود به مشکلات این گروه با کشورهای جهان نیز اشاره می‌کند و می‌گوید که حاضر است این مشکلات را در چارچوب دین اسلام حل کند، اما «از اسلام و اصول» خود نمی‌گذرد.

او به مخاطبان خود وعده می‌دهد که یک قدم هم از «اجرای شریعت» عقب‌نشینی نکند و از مردم می‌خواهد که از این گروه حمایت کنند.

رهبر طالبان پیش از این نیز در یک نوار صوتی که از سوی «رادیو‌ ملی» منتشر شده بود، بر مجازات علنی افراد تأکید کرده بود.

او در این نوار صوتی گفته بود که طالبان زنان را در ملأعام سنگسار خواهند کرد و افراد متهم را نیز در ملأعام شلاق خواهند زد و اعدام خواهند کرد.

طالبان از زمان تسلط دوباره بر اساس حکم هبت‌الله آخوندزاده، مجازات علنی افراد، از جمله اعدام را از سرگرفته‌اند‌.

این گروه تا اکنون افراد متهم را در ولایت‌های مختلف کشور در ملأعام شلاق زده‌اند و پنج نفر را نیز در ملأعام اعدام کرده‌اند‌.

نهادهای حقوق‌بشری مجازات علنی افراد را توهین به کرامت انسانی آنان می‌دانند و خواستار توقف آن هستند.