close
Photo: Yonhap

رییس‌جمهور استیضاح‌شده‌ی کوریای جنوبی بازداشت شد

یون سوک یول، رییس‌جمهور استیضاح‌شده‌ی کوریای جنوبی در پیوند به اعلام حکومت نظامی به اتهام «شورش» بازداشت شد.

یون سوک یول گفته است که برای جلوگیری از «خون‌ریزی» خودش را تسلیم کرده است.

خبرگزاری یونهاپ نوشته است که دفتر تحقیقات فساد اداری برای مقام‌های عالی‌رتبه (سی‌آی‌او) گفته است که بازرسان بازجویی از رییس‌جمهور استیضاح‌‌شده، یون سوک یول را به‌دلیل اعمال حکومت نظامی کوتاه‌مدت پس از بازداشت وی آغاز کردند.

یون سوک یول حدود ۲۰ دقیقه پس از این‌که بازرسان او را در محل اقامتش در مرکز سئول بازداشت کردند، در دفتر تحقیقات فساد اداری در گواچئون در جنوب سئول ظاهر شد.

دفتر تحقیقات فساد اداری در اطلاعیه‌ی مطبوعاتی گفته است: «بازجویی در ساعت ۱۱:۰۰ صبح در یک اتاق بازجویی ضبط ویدیویی آغاز شد.»

دستگیری یون سوک یول، اولین مورد برای یک رییس‌جمهور فعلی در کوریای جنوبی است.

از زمانی که قانون‌گذاران به کناره‌گیری یول رأی دادند، او در محل اقامت خود پنهان شده بود و توسط ارتش کوچکی از نیروهای امنیتی شخصی محافظت می‌شد که مانع از تلاش قبلی برای دستگیری شد.

پس از آن‌که بیش از سه هزار افسر پولیس از ساعات اولیه روز چهارشنبه برای دستگیری او به محل اقامتش رفتند، یول گفت که برای جلوگیری از هرگونه خشونت خود را برای بازجویی تسلیم کرده است.

وکلای یون سوک یول گفته‌اند که حکم بازداشت او غیرقانونی است، زیرا تیمی که برای تحقیق از او تشکیل شده، هیچ اختیار قانونی برای انجام این کار را ندارد.

اعلام حکومت نظامی یون سوکل یول، کوریای جنوبی، چهارمین اقتصاد بزرگ آسیا را متزلزل کرد و دوره‌ی بی‌سابقه‌ای از آشفتگی سیاسی را در یکی از شرکای کلیدی امنیتی واشنگتن در منطقه آغاز کرد.

قانون‌گذاران در ۱۴ دسامبر به استیضاح و برکناری یون سوک یول از وظایف‌اش رأی دادند.

دادگاه قانون اساسی در حال بررسی این است که آیا این استیضاح را تأیید کند و او را برای همیشه از سمت‌اش برکنار کند یا اختیارات ریاست‌جمهوری او را بازگرداند.