close
Photo: Gage Skidmore

مارکو روبیو به عنوان وزیر امور خارجه‌ی امریکا تأیید شد

مجلس سنای امریکا روز دوشنبه به اتفاق آرا مارکو روبیو را به عنوان وزیر امور خارجه دولت دونالد ترمپ، رییس جمهور جدید امریکا تایید کرد.

روبیو اولین نامزد کابینه ترمپ است که تنها چند ساعت پس از سوگند او توسط سنا تایید شد.

روبیو، ۵۳ساله، منتقد سرسخت چین و مدافع اسرائیل است.

او حامی معرفی طالبان به‌ عنوان گروه تروریستی نیز است و حدود دو سال قبل با ارائه‌ی لایحه‌ای خواستار تعلیق کمک‌های امریکا به سازمان ملل متحد در افغانستان شده بود.

روبیو گفته بود: «دالرهای مالیات‌دهندگان امریکایی نباید به نفع سازمان‌های تروریستی مانند طالبان باشد. متأسفانه، امروز شاهد اجرای این سناریو هستیم. تا زمانی که مطمئن شویم، باید از کمک به سازمان ملل خودداری کنیم.»

او در جریان استماع تاییدیه خود هشدار داد که ایالات متحده باید مسیر خود را تغییر دهد تا از وابستگی بیشتر به چین جلوگیری کند و قول داد که یک سیاست خارجی قوی با تمرکز بر منافع آمریکا داشته باشد.

روبیو همچنین بر پایان جنگ در اوکراین تأکید کرد.

او گفت که دستیابی به توافق برای توقف جنگ مستلزم امتیازاتی از سوی مسکو و کیف است. روبیو پیشنهاد کرد که اوکراین باید از هدف خود برای بازپس گیری تمام سرزمین هایی که روسیه در دهه گذشته تصرف کرده است دست بردارد.