close
webtv

فایق: افغانستان در تمام عرصه‌ها با عقب‌گرد نگران‌کننده روبرو است

نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل متحد می‌گوید که این کشور پس از تسلط دوباره طالبان در تمام عرصه‌ها، از جمله عرصه‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و حقوق‌‌بشری، با عقب‌گرد نگران‌کننده روبرو است.

آقای فایق شام امروز (دوشنبه، ۱۶ سرطان) در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره افغانستان گفت که سیاست‌های طالبان، افغا‌نستان را به یکی از بدترین بحران‌های بشری و حقوق‌‌بشری جهان مواجه کرده است.

او از جمله به ممنوعیت آموزش زنان و دختران از سوی طالبان اشاره کرد و گفت که این نه تنها نقض شدید حقوق بشر، بلکه یک «فاجعه استراتژیک» است و ثبات و امنیت افغانستان را تضعیف می‌کند.

سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل متحد افزود که طالبان همچنان خواست‌های مشروع مردم افغانستان و جامعه جهانی را نادیده می‌گیرند و به اجرای سیاست‌های تبعیض‌آمیز از جمله قانون امر به معروف و نهی از منکر ادامه می‌دهند.

او خواستار تقویت نظارت و بازرسی بین‌المللی از وضعیت افغانستان و ایجاد مکانیزمی برای پاسخگویی تحت قوانین بین‌المللی شد.

آقای فایق به صورت مشخص خواستار اجرای کنوانسیون منع تمام اشکال تبعیض علیه زنان، فعال‌شدن دادگاه کیفری بین‌المللی و جرم‌انگاری آپارتاید جنسیتی در قوانین بین‌المللی شد.

سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل متحد در سخنرانی خود با اشاره به تلاش‌ها برای حل بحران افغانستان گفت که طالبان اگر بخواهند می‌توانند «بخشی از راه‌حل» بحران افغانستان باشند، اما نه تنها راه حل این بحران.

او تأکید کرد که طالبان به هیچ وجه از مردم افغانستان، فرهنگ این کشور و ارزش‌های اسلامی نمایندگی نمی‌کنند.

آقای فایق خواستار ادامه‌ی حمایت جامعه جهانی از مردم افغانستان و تعیین یک نماینده ویژه از سوی سازمان ملل متحد برای این کشور شد.

نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره افغانستان در حال حاضر در نیویارک در جریان است.

در این نشست قرار است یک قطعنامه در مورد وضعیت افغانستان به رأی گذاشته شود.