نماینده‌ پیشین پاکستان: اصول‌نامه جزایی طالبان افغانستان را به عصر تاریکی سوق می‌دهد

اتاق خبر
Photo: Tasnim

محمد آصف، نماینده‌ ویژه پیشین پاکستان برای افغانستان می‌گوید که «اصول‌نامه‌ جزایی محاکم طالبان» جامعه‌‌ی افغانستان را به عصر تاریکی سوق می‌دهد.

نماینده ویژه پیشین پاکستان با نشر پستی در ایکس با اشاره به محتوای این اصول‌نامه نوشته است: «باورکردنی نیست که علما از پی‌گرد قانونی مصون باشند، یا قانون نتواند نخبگان را تحت پی‌گرد قرار دهد، یا در جامعه “بردگانی” وجود داشته باشند که مشمول مجازات شوند.»

او افزوده است که شوک‌آورتر این است که دختران نُه ساله زن محسوب شده و برای ازدواج واجد شرایط دانسته شده‌اند.

محمد آصف در ادامه گفته است: «ازدواج کودکان قرن‌ها است که در افغانستان رواج داشته است. به‌طور سنتی، دختری که در خانواده‌ای متولد می‌شود به‌عنوان یک منبع درآمد تلقی می‌گردد، زیرا پدر یا برادران او هنگام دادن وی به ازدواج پولی(که ولور نامیده می‌شود) دریافت می‌کنند.»

او افزوده است: «فراموش نکنیم که ما درباره‌ی یک جامعه‌ی بدوی صحبت می‌کنیم و طالبان بازتاب‌دهنده‌ی همین واقعیت است. اینکه جامعه‌ی افغانستان چگونه به دستورات طالبان واکنش نشان خواهد داد، هنوز مشخص نیست.»

رهبر طالبان به تازگی «اصول‌نامه جزایی محاکم» این گروه را توشیح کرده و این اصول‌نامه نافذ اعلام شده است.

نهاد حقوق‌بشری رواداری گفته است که در این اصول‌‌نامه، طالبان بجز پیروان مذهب حنفی، سایر پیروان مذاهب اسلامی را «مبتدع» خوانده، طبقه‌بندی اجتماعی و برده‌داری را مشروعیت بخشیده‌اند.

بر اساس اعلامیه‌ی رواداری، در این اصول‌نامه خشونت علیه زنان و کودکان نیز تنها به خشونت شدید فیزیکی محدود شده و خشونت روانی و جنسی منع نشده است.

رواداری گفته است که در این اصول‌نامه همچنین مخالفان طالبان «باغی» خوانده شده و دستور قتل آنان صادر شده است.

به گفته‌ی رواداری، در این اصول‌نامه، اصول اساسی محاکمه‌ی عادلانه رعایت نشده و خطر سرکوب، بازداشت و شکنجه خودسرانه را افزایش می‌دهد.

تصویب این اصول نامه واکنش‌های گسترده را در پی داشته است و جریان‌های سیاسی مختلف، پیامدهای آن را نگران‌کننده خوانده‌اند.

با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه