close
Photo: ForeignOfficePk

دیدار قمی با مقام‌های پاکستانی؛ جیلانی بر ضرورت افزایش هماهنگی برای ثبات منطقه‌ای تأکید کرد

حسن کاظمی قمی، نماینده‌ی ویژه و سفیر ایران در کابل در سفرش به پاکستان با جلیل عباس جیلانی، وزیر امور خارجه‌ی موقت پاکستان و آصف درانی، نماینده‌ی ویژه این کشور در امور افغانستان گفت‌وگو کرده است.

وزارت خارجه‌ی پاکستان امروز (دوشنبه، ۲۵ جدی) در خبرنامه‌ای نوشته است که جیلانی در دیدار با قمی بر تعهد پاکستان به یک افغانستان صلح‌آمیز و باثبات و همچنین بر ضرورت افزایش هماهنگی برای ثبات منطقه‌ای تأکید کرده است.

به نقل از این خبرنامه، وزیر خارجه‌ی موقت پاکستان نقش کشورهای همسایه‌ی افغانستان برای دستیابی به چشم‌انداز یک منطقه‌ی صلح‌آمیز و باثبات را حیاتی دانسته است.

در خبرنامه‌ی وزارت خارجه‌ی پاکستان آمده است که قمی با آصف درانی، نماینده‌ی ویژه پاکستان در امور افغانستان هم در مورد وضعیت این کشور و روندهای منطقه‌ای برای «صلح و گفت‌وگو» مذاکرات گسترده‌ای انجام داده است.

پیشتر روزنامه اکسپرس تریبون پاکستان درباره‌ی سفر نماینده‌ی ویژه ایران به پاکستان نوشته بود که قرار است قمی با مقام‌های پاکستانی در مورد وضعیت افغانستان، به‌ویژه پناهگاه‌های گروه‌های تروریستی در افغانستان گفت‌وگو کند.

به‌نوشته‌ی این روزنامه، ایران نیز همانند پاکستان از حضور گروه‌های تروریستی مختلف در خاک افغانستان نگران است.

این روزنامه افزوده است که ایران و پاکستان در گذشته از «بازیگران مخالف» در جنگ افغانستان حمایت می‌کردند، اما در سال‌های اخیر در مورد مسائل افغا‌نستان همگرایی دارند‌.

اکسپرس تریبون افزوده است که یکی از مسائلی که دو کشور در مورد آن در یک صف واحد قرار دارند، مهاجران افغانستان است.

این رسانه‌ی پاکستانی گفته است که هر دو‌ کشور برای چندین دهه بار حضور چندین میلیون مهاجر افغانستانی را به دوش می‌کشند و اکنون خواستار بازگرداندن آنان اند.

خبرگزاری دولتی ایران-ایرنا نیز سفر نماینده‌ی ویژه آن کشور برای افغانستان به پاکستان را گزارش کرده است.

این رسانه نوشته است که این سفر به دعوت رسمی آصف درانی، نماینده‌ی ویژه پاکستان در امور افغانستان صورت گرفته است.

بر اساس گزارش ایرنا، محور گفت‌وگوی کاظمی قمی با نماینده‌ی ویژه پاکستان و وزیر خارجه‌ی موقت این کشور مسائل منطقه‌‌ای و همکاری مشترک است.

ایران و پاکستان در بیش‌از دو سال اخیر، با گروه طالبان تعامل گسترده داشته‌اند، اما تنش‌ها میان این کشورها و طالبان نیز کم نبوده است.

علاوه بر تنش‌های مرزی، دو کشور همواره از حضور گروه‌های تروریستی در افغانستان ابراز نگرانی کرده‌اند و بر مبارزه با این گروه‌ها تأکید ورزیده‌اند.