close
Photo: sent to Etilaatroz

اتحادیه‌ صلصال به پارلمان سویدن: اخراج پناه‌جویان به افغانستان، فرستادن آنان به کام مرگ است

اتحادیه‌ صلصال در نامه‌ای به پارلمان سویدن خواستار توقف اخراج پناه‌جویان افغانستانی شده و گفته است که برگشتاندن این پناه‌جویان به افغانستان، فرستادن آنان به کام مرگ است. به‌گفته‌ی این اتحادیه، حدود هفت هزار پناه‌جوی افغانستان در معرض اخراج از سویدن قرار دارند.

اعضای این اتحادیه روز چهارشنبه (۴ دلو) در دیدار با برخی از اعضای پارلمان سویدن، از جمله لی‌نیا ویک‌من، مسئول روابط خارجی حزب سوسیال دموکرات‌ها، ضمن تحویل نامه‌ی‌شان، درباره‌ی وضعیت افغانستان و پناه‌جویان افغانستانی در سویدن صحبت کرده‌اند.

اتحادیه صلصال گفته است که در افغانستان پس از حاکمیت طالبان، شرایط زندگی برای مردم، به‌خصوص زنان، کودکان، کارمندان دولت سابق و گروه‌های قومی بیش از پیش وخیم شده است.

به‌گفته‌ی این اتحادیه، در حکومت طالبان بیشترین آسیب به زنان افغانستان وارد شده است و این قشر از حقوق شان محروم و با آپارتاید جنسیتی مواجه‌ است.

فاطمه خاوری، فعال حقوق بشر در دیدار با اعضای پارلمان، با اشاره به بازداشت برخی از دختران و زنان به‌دلیل چگونگی پوشش توسط طالبان، وضعیت زنان و دختران افغانستان را خطرناک و رقت‌بار توصیف کرده است.

او گفته است که دختران و زنان هزاره‌ به‌دلیل آزادی در پوشش و باور به مدنیت، حقوق‌ و آزادی فردی، بیشتر مورد آزار و اذیت، شکنجه و بازداشت طالبان قرار دارند.

اتحادیه صلصال در نامه‌ی خود به پارلمان سویدن گفته است که تبعیض و محدودیت نسبت به گروه‌های قومی، مذهبی و زبانی از سوی طالبان تشدید شده است.

به‌گفته‌ی این اتحادیه، گروه‌های قومی و مذهبی علاوه بر حذف از مناصب و مشاغل رده‌بالای دولتی و اداری، در برگزاری مراسم‌ها و آئین‌های‌شان نیز با ممنوعیت و محدود مواجه شده و امنیت لازم را ندارند.

به‌گفته‌ی اتحادیه صلصال، هزاره‌ها به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین گروه‌های قومی افغانستان بیشتر از همه در معرض آسیب و «خصومت» طالبان ‌هستند و بارها هدف حملات هدفمند قرار گرفته‌اند.

در اعلامیه‌ی اتحادیه صلصال آمده است که ادعای طالبان درباره‌ی تأمین امنیت دروغ است و انفجار و انتحار همچنان ادامه دارد. این اتحادیه به حملات سه ماه اخیر اشاره کرده که در آن‌ها بیش از ۴۰ نفر کشته و ده‌ها نفر دیگر زخمی شده‌اند.

اتحادیه صلصال در ادامه‌ی نامه‌ی خود درباره‌ی وضعیت پناه‌جویان افغانستانی در سویدن پرداخته و گفته است که مدت‌ها است که هزاران نفر از این پناه‌جویان برای دریافت مجوز رسیدگی اقامت در سویدن منتظر و بلاتکلیف مانده‌اند.

به‌گفته‌ی این اتحادیه، در حال حاضر تقریبا هفت هزار نفر از پناه‌جوی اهل افغانستان در معرض اخراج اجباری قرار دارند و اخراج آنان به افغانستان در حقیقت فرستادن‌شان به کام مرگ است، زیرا اکثریت این پناه‌جویان به‌خاطر تهدیدهای طالبان از افغانستان فرار کرده‌اند.

فائزه وقار، حقوق‌دان در دیدار با اعضای پارلمان سویدن گفته است که دولت این کشور افغانستان را علی‌رغم حاکمیت طالبان یک کشور امن می‌داند و به اخراج پناه‌جویان ادامه می‌دهد.

به‌گفته‌ی او، دولت سویدن قصد دارد پناه‌جویان را از طریق ازبیکستان اخراج کند. وقار این موضوع را شرم‌آور خوانده است.

اتحادیه صلصال از دولت سویدن خواسته است که به بلاتکلیفی، فشار و اخراج بیش از هفت هزار پناه‌جوی افغانستانی پایان دهد و یک سیاست انسانی و عادلانه نظر به کنوانسیون حقوق بشر در پیش گیرد.

این اتحادیه از دولت و پارلمان سویدن همچنین خواسته است که در هماهنگی با اتحادیه‌ اروپا ضمن محکومیت بازداشت‌های دختران در افغانستان، خواهان توقف فوری آن و آزادی زنان زندانی شوند.

اتحادیه صلصال در اخیر تأکید کرده است که دولت سویدن «حکومت غیرقانونی و غیردموکراتیک» طالبان را به رسمیت نشناسد.

لی‌نیا ویک‌من، مسئول روابط خارجی حزب سوسیال دموکرات‌ها نیز گفته است که سویدن طالبان را به رسمیت نخواهد شناخت و با این گروه هیچ نوع همکاری نخواهد کرد.