close
Photo: ARG_1880

مولوی عبدالکبیر: تی‌تی‌پی در افغانستان جای ندارد

یک روز پس از سخنان هشدارآمیز عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان به طالبان، مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی نخست‌وزیر این گروه گفته است که طالبان پاکستانی (تی‌تی‌پی) در افغانستان جایی ندارند و داعش نیز در این کشور سرکوب شده است.

طبق خبرنامه‌ای که شام امروز (پنج‌شنبه، ۵ دلو) در صفحه‌ی کاربری «ارگ» در ایکس منتشر شده، او این سخنان را با پال کلومان بکر، کاردار سفارت ناروی برای افغانستان مطرح کرده است.

در این خبرنامه به نقل از مولوی عبدالکبیر آمده است که طالبان، به‌شمول امریکا و کشورهای اروپایی با تمام کشورها و به‌ویژه کشورهای همسایه‌ی افغانستان، خواستار مناسبات برمبنای احترام متقابل است.

این مقام ارشد طالبان افزوده است که امنیت سراسری در افغانستان تأمین است و هیچ‌کسی اجازه ندارد از خاک این کشور علیه کسی استفاده کند.

در خبرنامه‌ی ارگ آمده است: «وی (مولوی عبدالکبیر) تأکید کرد که تی‌تی‌پی در افغانستان جای ندارد و داعش به‌حیث دشمن بشریت سرکوب شده است.»

سخنان این مقام طالبان درباره‌ی طالبان پاکستانی، آن‌طوری که ارگ منتشر کرده، کم‌سابقه به‌ نظر می‌رسد. این گروه پیش از این، میان طالبان پاکستانی و دولت پاکستان میانجی‌گری می‌کرد و در حال حاضر هم بر این مذاکرات تأکید دارد.

اخیرا رسانه‌های پاکستان گزارش داده بودند که هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان در دیدار اخیرش با مولانا فضل‌الرحمان، رهبر حزب جمعیت علمای پاکستان گفته است که او از تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) و گروه‌های وابسته به آن خواسته است تا استراتژی خود را در قبال پاکستان بازنگری کنند و خشونت را کاهش دهند.

به‌نوشته‌ی اکسپرس تریبون، هبت‌الله آخوندزاده افزوده که آماده است برای احیای گفت‌وگوها «دفترهای خوب» در افغانستان ایجاد کند.

با این حال مقام‌های پاکستان مذاکره با طالبان پاکستانی را رد می‌کنند و در عین حال از چگونگی برخورد طالبان افغانستان با تی‌تی‌پی ناراض هستند.

به‌تازگی رسانه‌های پاکستانی به نقل از سید عاصم منیر، رییس ستاد ارتش پاکستان گزارش داده است که او در سخنانی درباره‌ی اولویت سیاست خارجی اسلام‌آباد، به طالبان هم هشدار داده است که «به پاکستان نگاه نکنید، ما حاضریم همه‌چیز و همه‌چیز را قربانی کنیم».

به گزارش اکسپرس تریبون، منیر این اظهارات را روز گذشته در جریان جلسه‌ی سه‌ساعته با دانشجویان دانشگاه‌های دولتی پاکستان بیان کرده است.

او گفته است: «وقتی موضوع امنیت و مصونیت تک تک پاکستانی‌ها در میان باشد، می‌شود کل افغانستان را به پای آن قربانی کرد.»

وی اضافه کرده است که شورش در بلوچستان از دیرباز مورد حمایت افغانستان بوده و «همسایه‌ی غربی هرگز نسبت به پاکستان دوستی نشان نداده است».

او گفته است که افغانستان تنها کشوری بود که با پذیرش پاکستان در سازمان ملل پس از استقلال مخالفت کرد.