close
Photo: Social Media

حزب وحدت: طالبان با خشونت و وحشت دختران محجبه را از بخش‌های خاص بازداشت و زندانی می‌کنند

حزب وحدت اسلامی افغانستان می‌گوید که اداره‌ی امر به معروف و نهی از منکر طالبان به‌صورت غیرقانونی و با خشونت و وحشت «دختران محجبه و مؤمنه‌ی بخش‌های خاص جامعه را بازداشت و زندانی» می‌کند.

این حزب دیروز (یک‌شنبه، ۸ دلو) با نشر اعلامیه‌ای «بازداشت خودسرانه»‌ی دختران توسط طالبان و حملات هدفمند علیه هزاره‌ها و شیعیان را محکوم کرده است.

این حزب گفته است که از اعتراضاتی که در روزهای اخیر در کشورهای مختلف جهان علیه «نسل‌کشی هزار‌ه‌ها» و در محکومیت بازداشت‌های خودسرانه‌ی دختران از مناطق خاص کشور صورت گرفته است حمایت می‌کند.

در اعلامیه‌ی این حزب آمده است: «در یک چنین وضعیت که از یک طرف فشار حملات تروریستی به مقصد نابودی مردم هزاره ادامه دارد و از جانب دیگر مأموران اداره‌ی نام نهاد امر به معروف طالبان هر روز به‌طور غیرقانونی و با خشونت و وحشت دختران محجبه و مومنه‌ی بخش‌های خاصی از جامعه را بازداشت و زندانی می‌نمایند، اعتراض و دادخواهی حق مشروع و انسانی مردم است.»

بر اساس اعلامیه‌ی این حزب، «نسل‌کشی هزاره‌ها» بیش از یک قرن است که جریان دارد و «درد و رنج ناشی از آن را تنها هزاره‌ها درک و تحمل می‌کنند».

این حزب افزوده است: «این مسأله ممکن است برای عاملان و حلقات متعصب، بی‌ریشه و اجیر، یک موضوع ساده و غیر مهم پنداشته شود، اما مردمی که بیش از یک قرن درد ناشی از این کشتار سیستماتیک را با گوشت و پوست لمس می‌کنند، حق دارند برای به رسمیت‌شناسی جنایت نسل‌کشی و توقف یک روند حذف و تحقیر تاریخی دست به دادخواهی و اعتراضات مدنی بزنند.»

حزب وحدت اسلامی افغانستان گفته است که علاوه بر تداوم حملات تروریستی علیه هزاره‌ها، آنان از ساختارهای حقوقی، قضایی و سیاسی افغانستان نیز حذف شده‌اند. به‌گفته‌ی این حزب، «آموزش فقه جعفری در دانشگاه‌ها و مکاتب ممنوع، علمای شیعه، به‌شمول مناطق شیعه‌نشین از شورای علما تجرید، کتاب‌ها و منابع علمی فقه جعفری از مکان‌های اکادمیک جمع‌آوری گردیده و دختران و زنان محجبه‌ی این مردم بر خلاف اصول و معیارهای شرعی و قانونی هتک حرمت و بازداشت می‌شوند.»

این حزب گفته است که این نوع برخوردها را خلاف منافع ملی و ارزش‌های انسانی و دینی مردم افغانستان می‌داند و محکوم می‌کند.

حزب وحدت اسلامی افغانستان گفته است: «ما با تأکید اعلام می‌داریم که این سیاست‌ها و رفتارهای ضدملی و غیرانسانی، پی‌آمدهای سنگین برای افغانستان دارد و مسئولیت آن به عهده‌ی گروه حاکم و عوامل همکار آن خواهد بود.»

این حزب از سازمان ملل متحد و نهادهای بین‌المللی خواسته است که وضعیت آسیب‌پذیری هزار‌ه‌ها را به‌طور جدی مورد بررسی قرار داده و در چارچوب اصول و ارزش‌های بشری برای حفاظت از هزاره‌ها اقدام کنند.

طالبان در این اواخر اقدام به بازداشت گسترده‌ی دختران به اتهام عدم رعایت پوشش مورد نظر این گروه از خیابان‌های کابل و شماری از شهرهای دیگر کشور کرده‌اند.

بر اساس گزارش بخش حقوق بشر سازمان ملل متحد، این گروه عمدتا دختران را از منطقه‌ی هزاره‌نشین دشت‌برچی و منطقه‌ی تاجیک‌نشین خیرخانه بازداشت کرده‌ است.

علاوه بر این، در ماه‌های اخیر چندین حمله علیه هزاره‌ها در بخش‌های مختلف کشور صورت گرفته است.

بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، تنها در سه ماه آخر سال ۲۰۲۳ میلادی در حملات هدفمند علیه هزار‌ها و شیعیان ۴۹ نفر کشته شده‌اند.

برخورد خشونت‌آمیز طالبان با دختران به اتهام عدم رعایت پوشش مدنظر این گروه و تداوم حملات علیه هزاره‌ها، اعتراضات گسترده‌ را در پی داشته است.

در روزهای اخیر شهروندان افغانستان در بیش‌ از ۳۰ شهر جهان تظاهرات کردند و خواستار به رسمیت‌شناسی «نسل‌کشی هزاره‌ها» و «آپارتاید جنسیتی» در افغانستان شدند.