close

دادگاه پیشاور خواهان توقف آزار و اذیت اعضای جامعه‌ی «ال‌جی‌بی‌تی» افغانستان در پاکستان شد

نهاد مدافع حقوق جامعه‌ی «ال‌جی‌بی‌تی» موسوم به سازمان رنگین کمان می‌گوید که دادگاه پیشاور پاکستان با صدور دستورالعملی از دولت آن کشور خواسته است که از آزار و اذیت افراد تراجنسیتی افغانستان که به‌دنبال پناهندگی هستند، خودداری کند.

«ال‌جی‌بی‌تی» به افرادی گفته می‌شود که همجنسگرا، دوجنس‌گرا یا تراجنسی هستند.

اعضای این جامعه در افغانستان پس از حاکمیت طالبان مانند سایر پناه‌جویان این کشور به پاکستان فرار کرده و در آن‌جا به‌دنبال مهاجرت به کشورهای مهاجرپذیر هستند.

با تصمیم اخیر دولت موقت پاکستان برای اخراج مهاجران بدون مدرک، تمام پناه‌جویان افغانستانی در پاکستان در معرض اخراج قرار گرفته‌اند.

به‌گفته‌ی سازمان رنگین کمان، در ادامه‌ی اخراج اجباری مهاجران افغانستان از پاکستان، نزدیک به ۱۰۴ نفر از جامعه‌ی «ال‌جی‌بی‌تی» مهاجر به افغانستان اخراج شده‌اند.

این سازمان می‌گوید که اعضای «ال‌جی‌بی‌تی» در افغانستان زیر حاکمیت طالبان با خطر مواجه‌اند.

با این حال سازمان رنگین کمان گفته است که ۱۷ نفر از فعالان «ال‌جی‌بی‌تی» پاکستان و افغانستان برای توقف اخراج مهاجران این جامعه دادخواستی را به دادگاه پیشاور ثبت کرده‌ بودند.

جریان اعتراض ال‌جی‌بی‌تی‌های اهل افغانستان در اسلام‌آباد پاکستان. سال ۲۰۲۲. عکس: Kabul Now

در خبرنامه‌ی این سازمان آمده است که دادگاه عالی پیشاور به‌تاریخ ۱۵ فبروری با صدور دستورالعملی از دولت خواسته است که از آزار و اذیت افراد تراجنسیتی افغانستانی که به‌دنبال پناهندگی موقت در پاکستان هستند، خودداری کند.

سازمان رنگین کمان می‌گوید که اعضای جامعه‌ی «ال‌جی‌بی‌تی‌»، به‌خصوص ترنس‌جندرهای افغانستان در پاکستان مورد حمله‌های افراد زورمند، اسلام‌گرایان افراطی و پولیس پاکستان نیز قرار دارند.

به‌گفته‌ی این سازمان، تا اکنون دو ترنس‌جندر اهل افغانستان در پشاور پاکستان به قتل رسیده و همچنین سوءاستفاده‌ی جنسی، تهدید و حمله علیه افراد «ال‌جی‌بی‌تی» افزایش یافته است.

سازمان رنگین کمان افزوده است که با وجود وضعیت ناگوار ال‌جی‌بی‌تی‌های افغانستان، دولت‌های دخیل در فاجعه‌ی افغانستان برخلاف وعده‌های‌شان هنوز اقدامات جدی و کافی‌ را برای نجات جان این افراد روی دست نگرفته‌اند.

به‌گفته‌ی این سازمان، کارمندان کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در پاکستان هم برخورد درست با افراد مهاجر «ال‌جی‌بی‌تی» افغانستان ندارد.

سازمان یادشده خواستار توجه سازمان ملل متحد و رسیدگی به وضعیت ناگوار «ال‌جی‌بی‌تی»های افغانستان در کشور همسایه شده است.