close

«جبهه مقاومت ملی»: رویکرد یک‌جانبه سازمان ملل و کشورها در قبال افغانستان مایه نگرانی است

«جبهه مقاومت ملی افغانستان» در اعلامیه‌ای درباره‌ی نشست اخیر نمایندگان ویژه کشورها درباره‌ی افغانستان گفته است که رویکرد یک‌جانبه سازمان ملل متحد و کشورها در قبال افغانستان، در غیاب نیروهای سیاسی و مخالف طالبان، مایه نگرانی است. احمد مسعود، رهبر این جبهه گفته است که تمام صدها باید شنیده شود، نه فقط از طالبان.

این جبهه دیروز (پنج‌شنبه، ۳ حوت) با سایر مخالفان نیز یک اعلامیه مشترک درباره‌ی نشست نمایندگان ویژه کشورها در امور افغانستان در دوحه نشر کرده بود.

در اعلامیه مستقل که امروز (جمعه، ۴ حوت) از سوی «جبهه مقاومت ملی» منتشر شده، آمده است که این جبهه نسبت به برخی پیشنهادات بيرون‌شده از ارزیابی مستقل ملل متحد از افغانستان که در نشست دوحه، مورد اجماع قرار گرفته، ملاحظاتی دارد.

این جبهه از سازمان ملل متحد فرصت خواسته است تا بتواند نگرانی‌ها و گزینه‌های جایگزین عملی و قابل اجرای خود را ارایه کند.

در اعلامیه «جبهه مقاومت ملی» آمده است که گوش‌ندادن به اکثریت سرکوب‌شده‌ی مردم افغانستان، طرح سازمان ملل متحد را از ابتدا محکوم به شکست خواهد کرد.

در این اعلامیه به نقل از احمد مسعود، رهبر «جبهه مقاومت ملی» آمده است: «همه صداها باید شنیده شوند، نه فقط صدای طالبان که مملو از نابردباری، تهدید و خشونت است».

«جبهه مقاومت ملی» افزوده است که پیشنهادات مخالفان طالبان در زمینه‌های ایجاد یک دولت قانونی و فراگیر از طریق ابزارهای دموکراتیک، بهبود حقوق بشر، مبارزه با تروریسم و پایان‌دادن به مداخلات ژئوپلیتیک خارجی در افغانستان، جدی گرفته شود و در اولویت قرار بگیرند.

این جبهه علاوه کرده است که بدون پیشرفت واقعی و ملموس در این زمینه‌ها «تعامل اقتصادی و امنیتی با طالبان باعث وخامت بیشتر اوضاع کشور ما خواهد شد».

«جبهه مقاومت ملی» از تصمیم برای انتصاب فرستاده‌ی ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان نیز استقبال کرده‌‌ و گفته است که انتظار می‌رود روند تعیین این نماینده در مشورت نزدیک با نیروهای مخالف طالبان و سایر ذینفعان مربوطه انجام شود.

این جبهه تأکید کرده است: «تأکید می‌کنیم که انتخاب یک فرستاده‌ی بی‌طرف، برخوردار از سطح بلند اعتبار بین‌المللی و نفوذناپذیر، که با ماهیت درگیری در افغانستان آشنایی کامل داشته باشد، می‌تواند مؤثر واقع شود.»

«جبهه مقاومت ملی» همچنین از اظهارنظر دبیرکل سازمان ملل متحد برای تشکیل یک گروه تماس که شامل پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد، کشورهای منطقه و کمک کنندگان است، نیز استقبال کرده است.

این جبهه تأکید کرده است که «یک روند گفت‌وگوی سیاسی به رهبری سازمان ملل متحد شامل تمام ذینفعان ملی و بین‌المللی در مورد بحران افغانستان یک راه‌حل واقعی برای پایان دادن به جنگ پایان‌ناپذیر است.»

«جبهه مقاومت ملی» خواستار تبدیل‌شدن دفتر معاونت سازمان ملل متحد (یوناما) به یک بازیگر فعال و بی‌طرف، با قابلیت جلوگیری از وخامت بیشتر اوضاع نیز شده است.