close
Photo: Jeremy Vandel / Flickr

ترکیه هفت نفر را به اتهام فروش اطلاعات به اسرائیل بازداشت کرده است

رسانه‌های ترکیه گزارش داده‌اند که نیروهای استخبارات‌ و پولیس این کشور در یک عملیات مشترک، هفت نفر را به اتهام فروش اطلاعات به سازمان اطلاعات و عملیات ویژه‌ی اسرائیل (موساد) بازداشت کرده‌اند.

خبرگزاری آناتولی به نقل از منابع امنیتی ترکیه گزارش داده است که این افراد امروز (سه‌شنبه، ۱۵ حوت) بازداشت شده‌اند.

علی یرلی‌‌کایا، وزیر داخله‌ی ترکیه نیز در ایکس نوشته است که این افراد از شهر استانبول بازداشت شده‌اند.

وزیر داخله‌ی ترکیه گفته است که از نزد این افراد اسلحه‌های بدون مجوز، مقادیر مختلف مواد مخدر و دستگاه‌های که برای شناسایی و شنود دستگاه‌های الکترونیکی استفاده می‌شدند، بدست آمده است.

آقای یرلی‌کایا تأکید کرده است: «ما هرگز اجازه نمی‌دهیم در داخل مرزهای کشورمان فعالیت‌های جاسوسی انجام شود. تک تک آن‌ها را می‌گیریم و به محاکمه می‌کشیم.»

وزیر داخله ترکیه در رابطه به هویت متهمان اطلاعاتی منتشر نکرده است، اما خبرگزاری آناتولی به نقل از منابع امنیتی هویت یکی از آنان را «حمزه تورهان آیبرک»، کارمند سابق دولت و دادستان خصوصی، ذکر کرده است.

آناتولی به نقل از چند منبع که خواسته‌اند ناشناس بمانند، نوشته است که موساد از طریق عاملی با اسم رمز «ویکتوریا» با آیبرک تماس می‌گرفت.

این منابع گفته‌اند که استخبارات ترکیه شواهدی به دست آورده که نشان می‌دهد آیبرک در ازای دریافت پول، اطلاعاتی را در اختیار موساد گذاشته است.

در گزارش آناتولی آمده است که آیبرک تیمی را تشکیل داده بود و اطلاعات افراد و شرکت‌های خاورمیانه‌ای مستقر در ترکیه را بر اساس دستورالعمل‌هایی که دریافت می‌کرد، جمع‌آوری می‌کرد.

منابع به آناتولی گفته‌اند که آیبرک در سال ۲۰۱۹ توسط موساد در بلگراد آموزش دیده و در ابتدا برای انجام مأموریت‌های ساده به استخدام سرویس مخفی اسرائیل درآمده است.

منابع به آناتولی گفته‌اند او همزمان با همکاری با سرویس مخفی تحت نظارت موساد، به منظور فرار از ثبت در سوابق رسمی، مبالغی را به صورت ارزهای دیجیتال دریافت کرده است.

بر اساس گزارش این رسانه، آیبرک علاوه بر افشای اطلاعات، در اقداماتی نظیر تهدید و زیرنظرگرفتن افراد نیز دست داشته است.

به گفته‌ی این منابع، آیبرک با استفاده از دستگاه ردیابی جاسازی‌شده روی موتر اهداف خود، موقعیت مکانی این افراد را به موساد منتقل می‌کرد و آن‌ها را مورد آزار و اذیت و گه‌گاه تهدید قرار می‌داد.

خبرگزاری آناتولی در گزارش خود هویت شش متهم دیگر را ذکر نکرده است.

روابط ترکیه و اسرائیل از زمان آغاز جنگ غزه تیره شده است.

رجب طیب اردوغان، رییس‌جمهور ترکیه به شدت از اسرائیل برای حمله به غزه انتقاد کرده و نخست‌وزیر آن کشور را «قصاب» خوانده است.

دیدگاه‌های شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *