close
Photo: via Permanent Mission of Pakistan to the UN on X

نماینده‌ی پاکستان: شورای امنیت خواستار قطع ارتباط طالبان با تی‌تی‌پی شود

منیر اکرم، نماینده دائم پاکستان در سازمان ملل متحد از شورای امنیت این سازمان خواست که از طالبان بخواهد ارتباط خود را با تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) و گروه‌های وابسته به آن قطع کنند و از حملات این گروه به خاک پاکستان جلوگیری شود.

نماینده‌ی پاکستان این اظهارات را دیشب (چهارشنبه، ۱۶ حوت) به وقت کابل، در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد افغانستان بیان کرد.

او‌ همچنین از سازمان ملل متحد خواست تا تحقیقاتی را برای یافتن چگونگی دستیابی تحریک طالبان پاکستان به تجهیزات و تسلیحات پیشرفته نظامی و شناسایی منابع مالی آن که به حفظ ۵۰ هزار جنگ‌جو و عملیات تروریستی آن‌ها کمک می‌کند، انجام دهد.

نماینده‌ی پاکستان تأکید کرد که مبارزه با تروریسم باید در هر نقشه‌راه آینده برای تعامل با طالبان، بالاترین‌ اولویت باشد.

او هشدار داد که  اگر جامعه جهانی تحریک طالبان پاکستان را کنترل نکند، این گروه که توسط القاعده و برخی حامیان دولتی حمایت می‌شود، می‌تواند یک تهدید تروریستی جهانی ایجاد کند. 

پاکستان پیش از این نیز بارها از طالبان خواسته است که ارتباط خود را با تی‌تی‌پی قطع کند و از حملات این گروه از خاک افغانستان علیه پاکستان جلوگیری کند.

اما طالبان این ادعا را رد می‌کنند و می‌گویند به هیچ کسی اجازه نمی‌دهند که از خاک افغانستان علیه کشور دیگری استفاده کند.

درخواست تعامل صبورانه با طالبان

در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد افغانستان، نمایندگان چین و روسیه خواستار «تعامل سازنده و صبورانه» با طالبان شدند.

گنگ شوان، نماینده‌ی چین در سازمان ملل متحد در این نشست گفت که تعامل صبورانه با طالبان، اعتماد این گروه به جهان را افزایش می‌دهد.

او برای «اعتمادسازی» خواستار اصلاح تحریم‌ها علیه طالبان و رفع ممنوعیت سفر اعضای این گروه شد.

آنا اوستیگنیوا، معاون نماینده‌ی دائم روسیه در سازمان ملل در این نشست گفت که چالش‌های موجود در افغانستان، بدون تعامل سازنده با طالبان، قابل حل نیست.

او گفت که پس از تسلط طالبان، بر خلاف انتظارات افغانستان درگیر جنگ داخلی نشد و افزود که گروه‌های تروریستی مانند داعش در زمان حضور امریکا و نیروهای خارجی، حضور خود را در این کشور تقویت کرده‌اند.

روسیه و چین از زمان تسلط دوباره طالبان بر افغانستان تعامل گسترده با این گروه داشته‌اند.

چین اولین و تنها کشوری است که سفیر طالبان را رسماً پذیرفته است.