close
UN Photo/Eskinder Debebe

مسئول سیاست خارجی اتحادیه‌ی اروپا: در افغانستان آپارتاید جنسیتی وجود دارد

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه‌ی اروپا گفته است که در افغانستان تحت کنترل طالبان، آپارتاید جنسیتی وجود دارد.

او این اظهارات را دیروز (سه‌شنبه، ۲۲ حوت) در نشست سالانه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره‌ی همکاری این سازمان با اتحادیه اروپا بیان کرده است.

بورل گفته است: «به نظر می‌رسد که افغانستان فراموش شده است، اما وضعیت بشردوستانه، اقتصادی، سیاسی و حقوق بشری نگران کننده‌است. در افغانستان یک آپارتاید جنسیتی وجود دارد. این وضعیت نمی‌تواند تحمل شود.»

طالبان پس از تسلط خود بر افغانستان، محدودیت شدید بر زنان و دختران وضع کرده‌اند. در حال حاضر زنان و دختران افغانستان از کار و آموزش محروم هستند.

فعالان حقوق بشر سیاست‌های طالبان در قبال زنان را آپارتاید جنسیتی می‌دانند. آنان خواستار به رسمیت‌شناسی آپارتاید جنسیتی به عنوان جنایت علیه بشریت است.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه سخنان خود در شورای امنیت بر اجرای قطعنامه ۲۷۲۱ این شورا درباره‌ی افغانستان تأکید کرده است. به گفته‌ی او، برای اجرای قطعنامه، به فشار و تعامل ضرورت است.

این قطعنامه چندی پیش در راستای اجرای توصیه‌های «ارزیابی مستقل افغانستان» تصویب شد.

در این قطعنامه از دبیرکل سازمان ملل متحد خواسته شده که در مشوره با اعضای شورای امنیت، بازیگران و ذی‌نفعان مرتبط به افغانستان، از جمله مقام‌های طالبان، زنان، جامعه‌ی مدنی و کشورهای منطقه یک نماینده‌ی ویژه در مورد افغانستان با تخصص قوی در مورد حقوق‌‌بشر و جنسیت، تعیین کند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد گفته است که این نماینده ویژه باید توصیه‌های ارزیابی مستقل افغانستان را بدون لطمه زدن به مأموریت یوناما و‌ فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل برای افغانستان، اجرایی کند.

در این ارزیابی فریدن سینیرلی‌‌اوغلو، هماهنگ‌کننده ویژه سازمان ملل متحد در امور افغانستان برای ادغام مجدد این کشور در جامعه بین‌المللی نقشه‌راه ارایه کرده است.

طبق توصیه سینیرلی‌‌اوغلو، عادی‌سازی روابط با طالبان، مشروط به اجرای تعهدات بین‌المللی افغانستان است.