close
ARG

حضور دو زن خارج‌نشین در نشست با مقام‌های طالبان در کابل

طالبان از دیدار سرپرست وزارت خارجه و معاون‌ سیاسی نخست‌وزیر خود با گروهی از شهروندان افغانستان مقیم کشورهای اروپایی خبر داده‌اند. تصاویر منتشرشده نشان می‌دهد که در جمع این افراد دو زن نیز حضور دارند، اما وزارت خارجه‌ی طالبان و تلویزیون ملی تحت کنترل این گروه، تلاش کرده حضور زنان را در تصاویر سانسور کنند.

عبدالقهار بلخی، سخن‌گوی وزارت خارجه‌ی طالبان در ایکس نوشته است که امیرخان متقی، سرپرست این وزارت با «شخصیت‌های علمی و فرهنگی افغان» مقیم کشورهای مختلف اروپایی دیدار کرده است.

به‌گفته‌ی بلخی، این افراد درباره‌ی مسائل کشور و پیشرفت‌های نظام و انسجام و وحدت افغان‌ها بحث و مشورت‌های لازم داشتند.

در تصاویر منتشرشده، دیده می‌شود که دو زن نیز در این دیدار حضور دارند، اگرچه سخن‌گوی وزارت خارجه‌ی طالبان تصاویری را منتشر کرده که چهره‌‌ی زنان دیده نشود. در جمع این افراد، چهره‌های شناخته‌شده دیده نمی‌شود.

طالبان با زنان خارجی دیدار و تصاویر آن را عمدتا بدون سانسور منتشر می‌کنند، اما در نشست‌های سیاسی این گروه زنان افغانستان حضور ندارند.

این گروه نه تنها زنان افغانستان را از سیاست رانده است، بلکه محدودیت شدید بر نیمی از جامعه وضع کرده و اکنون زنان و دختران اجازه‌ی تحصیل و کار را ندارند. از دید فعالان حقوق بشر، سیاست‌های طالبان علیه زنان و دختران آپارتاید جنسیتی است.

سخن‌گوی وزارت خارجه‌ی طالبان شب گذشته در ایکس نوشته است که متقی در دیدار با شهروندان افغانستان مقیم اروپا گفته است که مردم کشور بعد از حدود چهارونیم‌دهه جنگ و ناامنی، «شاهد یک نظام اسلامی و امنیت سرتاسری است که سال‌ها در آرزوی آن بودند».

متقی گفته است که افغانستان خانه‌ی مشترک همه‌ی «افغان‌ها است و هر افغان می‌تواند بدون کدام تشویش و نگرانی در بازسازی کشور و ‌پیشرفت و ترقی افغانستان و تحکیم پایه‌های نظام اسلامی سهم داشته باشند».

بلخی نوشته است که شهروندان افغانستان مقیم خارج «از پیشرفت‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و تأمین امنیت و ثبات سرتاسری در کشور اظهار خشنودی کرده و بیان داشتند که اجتماعات مختلف مردم مقیم کشورهای خارجی از تحول نظام و ثبات کشور حمایت می‌کنند».

به ادعای بلخی، این افراد تأکید کرده‌اند که «هیچ گزینه‌ی بدیل، جز حمایت از نظام فعلی در کشور وجود ندارد».

به‌گفته‌ی او، شهروندان افغانستان مقیم خارج برخی پیشنهادات و نظریات اصلاحی شان را به هدف بهبود نظام و پیشرفت کشور با متقی در میان گذشته‌اند.

این افراد با مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی نخست‌وزیر طالبان نیز دیدار کرده‌اند.

خبر این دیدار را تلویزیون ملی تحت کنترل طالبان نشر کرده و تصویر آن دو زن را قطع کرده است. تصویر کامل که حضور دو زن در نشست با مولوی عبدالکبیر را نشان می‌دهد در صفحه‌ی ارگ منتشر شده است. در این عکس هم چهره‌‌ی زنان دیده نمی‌شود.

مولوی عبدالکبیر در این دیدار گفته است: «اکنون افغانستان صاحب ملت واحد افغان و نظام واحد اسلامی است و برنامه‌ها و تلاش‌های صورت‌گرفته برای تجزیه‌ی آن ناکام شده است.»

او افزوده است که حفظ حاكميت ملی، تماميت ارضی، مشاركت ملی و آزادی تضمين شده است و افغانستان گام‌های بلندی را به‌سوی آينده‌ی بهتر برمی‌دارد.

این مقام طالبان گفته است که این گروه خواهان نظم و ثبات در منطقه و جهان است و باید به استقلال حکومت این گروه نیز احترام گذاشته شود.

او افزوده است که ایجاد ثبات دائمی سیاسی و اقتصادی و تقویت وحدت در افغانستان اولویت طالبان است.

تلویزیون ملی نوشته است که نمایندگان شهروندان افغانستان مقیم خارج در این دیدار گفته‌اند که شرایط و وضعیت واقعی افغانستان با آن تبلیغات منفی‌ای که در رسانه‌ها در مورد آن منتشر می‌شود بسیار متفاوت است.

آنان به طالبان اطمینان داده‌اند که تصویر واقعی افغانستان را به کشورهای اروپایی منتقل می‌کنند.

در خبرنامه‌ی ارگ، به نقل از خوشحال روهی، فرد حاضر در نشست آمده است که طالبان در سه سال گذشته پیشرفت‌ها و دست‌آوردهای قابل ملاحظه داشته‌اند.

او افزوده است که طالبان کابینه‌ی خود را از حالت سرپرستی بیرون کند و یک دولت دائمی را ایجاد نمایند.

روهی خواستار گشایش دروازه‌های مکتب و دانشگاه، و اجازه‌ی کار برای زنان شده است.