حزب جمعیت اسلامی به رهبری صلاحالدین ربانی و «جبهه مقاومت ملی» به رهبری احمد مسعود از «مجمع ملی برای نجات افغانستان» انصراف دادند.
این دو جریان سهشنبهشب (۲ ثور) با نشر اعلامیه مشابه گفتند که از آغاز تلاشها برای ایجاد مجمع ملی برای نجات افغانستان، «ملاحظات جدی سیاسی و تخنیکی» در مورد این مجمع وجود داشت که عدم رعایت این ملاحظات، به نفع مردم و تقویت جریانها و سازمانهای مطرحِ مخالف طالبان نیست.
حزب جمعیت و جبهه مقاومت افزودهاند که همزمان با تأسیس مجمع، نگرانیهای شان را در ارتباط به ساختار، پالیسیها و روش مدیریتی-کاریِ آن ارایه کردند، اما رعایت نشده است.
در اعلامیه این دو جریان آمده است: «حالا که نگرانیهای مردم نیز بیشتر شده است، ما ضمن آرزوی موفقیت برای اعضای محترم این مجمع و تلاشهای آنان، اعلام میداریم که مبانی موردنظر، از طریق مجمع ملی برای نجات افغانستان، به دلایل سیاسی و تخنیکی و واقعیتهای امروزی حوزهی مردمی ما قابل حفاظت نیست و ما شامل هیچ تصمیم این نهاد و گزینشهای آن نبوده و نیستیم».
همزمان «جبهه آزادی افغانستان» نیز با نشر اعلامیهای عضویت خود در «مجمع ملی برای نجات افغانستان» را رد کرده و گفته است که این جبهه تا اکنون به هیچگونه ائتلاف یا پیمان سیاسی که مستلزم کار مشترک بین سازمانی باشد، شامل نبوده است.
«مجمع ملی برای نجات افغانستان»، متشکل از شماری از احزاب و جریانهای سیاسی مخالف طالبان در ماه قوس سال گذشته خورشیدی اعلام موجودیت کرد. گفته میشد که بیش از ۳۰ نهاد و جریان سیاسی عضویت در این مجمع عضویت دارند.
بهتازگی عمر داووزی به حیث رییس اجرایی «مجمع ملی برای نجات افغانستان» انتخاب شده بود.