close
Photo: @MoFA_Afg

اخراج ۳۰ هزار مهاجر در یک روز از ایران؛ طالبان خواستار بازگشت تدریجی شدند

پس از اخراج بیش از ۳۰ هزار مهاجر افغانستانی از ایران در یک روز، امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه‌ی طالبان در دیدار با علی‌رضا بیگدلی، سفیر ایران در کابل، خواستار ترتیب یک مکانیسم برای بازگشت تدریجی مهاجران شده است.

براساس اعلامیه‌ی وزارت خارجه‌ی طالبان، متقی در این دیدار که امروز (پنج‌شنبه، ۵ سرطان) انجام شده، در مورد «اخراج دسته‌جمعی» و «سيل مهاجران در اين موسم گرمای شديد» ابراز نگرانی کرده است.

متقی از سفیر ایران خواسته است که این موضوع را با مقام‌های بلندپایه آن کشور شریک کند که با درنظرداشت حسن همجواری، یک مکانیسم برای بازگشت تدریجی مهاجران ترتیب شود تا هر دو دولت به حل مشكلات و حمل‌ونقل آنان رسيدگی كرده بتوانند.

سرپرست وزارت خارجه‌ی طالبان در این دیدار همچنین گفته است که آتش‌بس میان ایران و اسرائیل به نفع منطقه است و اضافه کرده است که در آینده نیز مسائل به نحوی مدیریت شود که منجر به افزایش تنش نشود‌.

براساس اعلامیه‌ی وزارت خارجه‌ی طالبان، بیگدلی از حمایت طالبان از ایران در جنگ با اسرائیل سپاس‌گزاری کرده و گفته است که موضوع مهاجران را با رهبران کشورش در میان می‌گذارد و در راستای حل آن اقدام می‌کند.

این در حالی است که مقام‌های طالبان اعلام کردند که دیروز ایران بیش از ۳۰ هزار مهاجر را به افغانستان اخراج کرده است.

ریاست اطلاعات و فرهنگ طالبان در هرات پیش از آن نیز اعلام کرده بود که روزانه ۱۰ هزار مهاجر از ایران به افغانستان اخراج می‌شوند.

ایران در روزهای اخیر و پس از آتش‌بس با اسرائیل، بازداشت و اخراج مهاجران افغانستان را شدت بخشیده است.

در جریان جنگ نیز مقام‌های آن کشور گفته بودند که بازداشت و اخراج مهاجران را افزایش داده‌اند.