close
Photo: Social Media

شاه‌گل رضایی: طالبان اعضای القاعده و سایر تروریست‌ها را از زندان رها کرده‌اند

شاه‌گل رضایی، نماینده‌ی پیشین مجلس نمایندگان افغانستان در نشست بررسی کارنامه‌ی حقوق‌ بشری افغانستان در شورای حقوق‌‌ بشر سازمان ملل متحد گفت که طالبان پس از تسلط بر این کشور، در کنار نیروهای خود، اعضای القاعده ‌و‌ سایر گروه‌های تروریستی را نیز از زندان آزاد کرده‌اند.

خانم رضایی عصر امروز (دوشنبه، ۱۰ ثور) در سخنرانی خود در این نشست گفت که آزادی تروریست‌ها از زندان باعث بی‌ثباتی بیشتر منطقه شده است.

به‌گفته‌ی خانم رضایی، قاضی‌‌ها و دادستان‌هایی که پیش از تسلط طالبان بر افغانستان پرونده‌های اعضای طالبان را بررسی و آنان را محکوم به زندان کرده بودند، اکنون با خطر انتقام‌جویی مواجه هستند.

این نماینده‌ی پیشین مجلس افغانستان گفت که طالبان تمام دست‌آوردهای دودهه‌ی گذشته را از بین برده‌اند، قوانین را لغو و سیستم قضایی را براساس تفسیر تندروانه‌ی خود از شریعت تنظیم کرده‌اند که منجر به تشدید بی‌عدالتی و به‌وجود آمدن فضای معافیت از مجازات برای مجرمان شده است.

خانم رضایی افزود که طالبان از رعایت قوانین و معاهدات بین‌المللی که افغانستان آن را امضا و تصویب کرده است، سرباز می‌زنند و از طریق صدور احکام، فرامین و دستورات، حقوق زنان و اقلیت‌ها را هدف قرار می‌دهند.

او از نهادهای مختلف سازمان ملل متحد خواست که در راستای جلوگیری از نقض حقوق بشر در افغانستان، به‌ویژه در راستای حفاظت از حقوق اقلیت‌ها نقش فعالانه ایفا کنند.

خانم رضایی گفت که وضعیت حقوق‌‌ بشری در افغانستان، به‌ویژه حقوق زنان و اقلیت‌ها نیازمند پاسخ قوی جامعه‌ی جهانی است و ضروری است که مکانیسم‌های جهانی برای دسترسی آنان به حقوق شان بسیج شوند.

در نشست امروز شورای حقوق‌‌ بشر سازمان ملل متحد کارنامه‌ی حقوق‌ بشری افغانستان در پنج سال اخیر بررسی شد.

نصیراحمد اندیشه، نماینده‌ی افغانستان در جنیوا در این نشست گفت که افغانستان پیش از تسلط طالبان بر این کشور، متعهد بود که به سمت تأمین برابری جنسیتی پیش برود و تعهدات بین‌المللی خود را برآورده کند.

در این نشست نهادهای حقوق‌ بشری افغانستان نیز گزارشی را ارائه کردند و گفتند که پس از تسلط طالبان بر افغانستان، محیطی از ظلم و تبعیض سیستماتیک جنسیتی در این کشور به‌وجود آمده که می‌تواند آپارتاید جنسیتی به شمار رود.

نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل متحد در این نشست خواستار اقدامات سخت‌گیرانه و وضع تحریم‌های مؤثر علیه طالبان شد.

نمایندگان کشورهای مختلف در این نشست، محدودیت‌ها علیه زنان و مجازات علنی افراد از سوی طالبان را محکوم کردند و خواستار لغو محدودیت‌ها بر حق کار و آموزش زنان و توقف مجازات‌های علنی شدند.