close

پیام عیدی رهبر طالبان: خواستار روابط حسنه و خوب با جهان اسلام و سایر کشورها هستیم

هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان در پیامی که به‌مناسبت عید فطر منتشر کرده، گفته است که این گروه خواستار روابط مستحکم و حسنه با جهان اسلام بر اساس «اخوت اسلامی» و روابط «خوب و مفید» استوار بر اصول، با سایر کشورها است.

پیام رهبر طالبان به‌مناسبت عید فطر امروز (پنج‌شنبه، ۷ حمل) در وب‌سایت «الاماره» منتشر شده است.

او گفته است: «از همه می‌خواهیم که به معتقدات و ارزش‌های مردم افغانستان احترام بگذارند، در امور داخلی ما مداخله نکنند و مانع ثبات، امنیت و پیشرفت ما نشوند.»

رهبر طالبان در این پیام از عملکرد وزارت امر به معروف و نهی از منکر این گروه که به‌صورت گسترده متهم به نقض حقوق‌‌ بشر است، نیز حمایت کرده و گفته است که این وزارت در راستای «جلوگیری از هرگونه فساد» تلاش می‌کند.

هبت‌الله آخوندزاده مدعی است که محتسبان وزارت امر به معروف و نهی از منکر این گروه در «اصلاح مردم» مصروف‌ هستند و براثر تلاش آنان «سطح منکرات» پایین آمده است.

او از ادارات طالبان و مردم خواسته است که «برای محو فساد» با محتسبان وزارت امر به معروف و نهی از منکر همکاری کنند.

وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان و مأموران این وزارت به‌صورت گسترده از سوی نهادهای حقوق‌ بشری متهم به نقض حقوق‌‌ بشر و به‌ویژه حقوق زنان و دختران هستند.

مأموران این وزارت همچنین متهم به بازداشت خودسرانه‌ی افراد و آزارواذیت‌ زنان و دختران در خیابان‌ها هستند.

رهبر طالبان در بخشی دیگر از پیام خود، خواستار وحدت میان نیروهای این گروه و مردم افغانستان شده است.

در پیام او آمده است: «افغان‌ها سال‌های زیادی را در مخالفت‌ها و جنگ‌ها سپری کرده‌اند، اکنون الحمدلله فرصت خوب وحدت و اتفاق را الله تعالی نصیب ما کرده است. بیایید از این فرصت استفاده بهتر کنیم، وحدت و اتحاد خود را که راز موفقیت و عزت ما می‌باشد، بیشتر تحکیم و یقینی سازیم.»

هبت‌الله آخوندزاده با اشاره به جنگ دودهه‌ی گذشته در افغانستان، مدعی شده است که اکنون امنیت در کشور تأمین است.

او گفته است: «برادران! این را نعمت بزرگ الهی می‌دانیم که این روز را در فضای امن و خوشی تجلیل می‌کنیم. یک زمانی در همین روز جنازه‌های افغان‌ها بیرون می‌شدند. در همین روز بالای ما بمباران می‌شد و در همین روز خانه‌های ما تلاشی می‌گردید و به زندان‌ها افکنده می‌شدیم. اما اکنون لله‌الحمد این روز به [روز] امن و رفاه تبدیل شده است. بیایید همه شکر آن را ادا کنیم و از امنیت، سعادت و خوشحالی به‌دست‌آمده حراست نماییم.»

رهبر طالبان همچنین گفته است که این گروه با راه‌اندازی پروژه‌های اقتصادی، برای بهبود زندگی مردم تلاش می‌کند.

او از عالمان دینی خواسته است که قوانین طالبان و فرامین او را، به‌ویژه قانون امر به معروف و نهی از منکر و فرمان او برای جلوگیری از شماری از رسومات را به مردم تشریح و در راستای اجرای آن همکاری کنند.

رهبر طالبان در حالی در پیام عیدی خود خواستار روابط خوب و مفید با جهان شده است که تا کنون پیش‌شرط‌هایی جهان برای عادی‌سازی روابط، از جمله لغو محدودیت‌ها علیه زنان و تشکیل حکومت فراگیر را نپذیرفته است.

طالبان محدودیت‌های گسترده‌ای بر حقوق زنان و دختران وضع کرده‌اند و حکومت این گروه نیز تک‌جنسیتی، عمدتا تک‌قومی، تک‌زبانی و تک‌مذهبی است.