Expert in isolatie en isoleren

huis verduurzamen

Door ventilatie wordt vochtige en vervuilde lucht afgevoerd en voorkom je de groei van schimmels in huis. Zorg er daarom voor dat niet alle ventilatieroosters dicht zitten of afgeplakt zijn. Daarnaast is het goed om 15 minute per dag te luchten. Veel van de warmte die je radiator uitstraalt, gaat verloren via de buitenmuren.

Als je de cv-installatie hebt ingeregeld is in veel gevallen de retourtemperatuur al onder de 58,6 °C. Check dit zodat je ook hier energie bespaart. Een zorgt in de meeste gevallen voor een en bespaart veel gas. Bij vloerverwarming kan de cv-watertemperatuur soms nog wel lager. Probeer je cv-watertemperatuur te verlagen tot het punt dat je het gevoel hebt dat het opwarmen te lang duurt, zet dan de temperatuur vanaf dat punt 5 °C hoger.

Aanbrengen is simpel. Je brengt het meegeleverde onzichtbare dubbelzijdige kleefband aan rond het kozijn, je knipt het folie ruim op maat en plakt het er tegenaan. Dat hoeft niet heel precies, want daarna verwarm je het met de föhn en trekt het vanzelf strak (isolerend folie). Om condensvorming achter het folie zoveel mogelijk te vermijden, heb ik gezorgd dat de kamer goed geventileerd en warm was toen ik het aanbracht.

tochtstrip raam

tochtstrip raam

Tijdens broeierige zomermaanden heb je er niet zoveel last van. Maar zodra het kouder wordt en de eerste vorst er weer is, merk je het al snel: enkele beglazing is oncomfortabel en via de ramen dringt kou je woning binnen. Slecht geïsoleerde ramen zorgen voor onnodig energieverbruik. Om er in de winter ook warm bij te zitten, is het dus verstandig te zorgen voor voldoende raamisolatie. folie voor achter verwarming.

huis verduurzamen

tochthond

Het stof belemmert een goede circulatie van de radiatoren en zorgt voor een ongezond binnenklimaat. Met het schoonmaken van je radiatoren kun je zo 5% energie besparen. Het schoonmaken van je radiator kun je doen met een radiatorborstel of bijvoorbeeld met een oude maillot of panty. Radiatorborstel Met radiatorventilatoren verbeter je de luchtcirculatie van je radiatoren en convectoren - woning verduurzamen.

tochthond
isolatiemateriaal kopen

isolatiemateriaal kopen

Je creëert daardoor een extra isolerende laag. Daardoor krijgt enkel glas bijna de kwaliteit van dubbel glas, of dubbel glas bijna de kwaliteit van HR-glas. En dat voor acht euro per verpakking! Klinkt bijna te mooi om waar te zijn (tochtstrips). Jade (heb je d'r weer) laat zien hoe het werkt.

Misschien wel de belangrijkste reden om slecht geïsoleerd- of enkel glas aan te pakken. De energierekening zal daarmee aanzienlijk lager worden. Onderaan dit artikel zie je hoeveel je mogelijk kunt besparen. Deze daling van het energieverbruik draagt ook bij aan het verlagen van de CO2 uitstoot. Door je ramen te isoleren draag je dus bij aan een leefomgeving die beter is voor het klimaat.

Het juiste isolatiemateriaal kiezen: waarop letten?

Zorg er wel voor dat je huis niet helemaal potdicht zit en er nog wel frisse lucht meer binnenkomt. woning verduurzamen. Gebruik een aansteker om tocht op te sporen in en rond kieren en naden. In het videofragment hieronder zie je het nut van tochtwering en hoe je tocht in huis op kunt sporen.

tochthond
raamisolatiefolie

Radiatorfolie is heel eenvoudig aan te brengen, ook als je twee linkerhanden hebt. Meet op hoe groot de radiator is Knip de folie met een gewone huishoudschaar op maat Reken 10 centimeter minder dan de lengte en de breedte van de radiator Ga je de folie aan de radiator bevestigen? Breng dan de meegeleverde magneetstrips aan Ga je de folie aan de muur bevestigen? Breng dan dubbelzijdige tape aan.

Het stookseizoen is nu echt weer begonnen (je weet wel, de winter). Dat betekent: verwarming aan en gasverbruik omhoog. In de afgelopen jaren hebben we behoorlijk wat persoonlijke tips en handleidingen verzameld om je te helpen gas te besparen. Vandaag delen we de beste drie, zodat jij een tochtvrije winter tegemoet kunt gaan.

raamisolatiefolie