tocht in huis tegengaan

tochtrol deur

Jouw verwarming of radiator straalt niet alleen warmte uit naar de ruimte in je huis, maar ook naar de muur. Dit is zonde want die warmte blijft eigenlijk onbenut. Het isolerende folie voor op de muur achter de verwarming, zorgt ervoor dat deze warmte terug in je woonkamer, slaapkamer of keuken wordt gebracht.

De radiatorfolie kan aangebracht worden met dubbelzijdige tape of dubbelzijdig plakfolie. Deze worden standaard niet meegeleverd. - Afmeting: 250x50cm - Reflecteert 90% warmte - Bespaar op energie en stookkosten - Makkelijk achter de verwarming aan te brengen .

Ook hier zijn er twee keuzes. De radiatorfolie kan op de muur achter de verwarming aangebracht worden, of de folie wordt direct aan de achterkant van de radiator vastgezet met handige magneetjes. tocht onder deur. Vaak kiest men voor de laatste, omdat de folie dan niet direct zichtbaar is. HR-radiatorfolie die direct aan de achterkant van de radiator aangebracht wordt, is dus de meest effectieve variant.

woning verduurzamen

woning verduurzamen

Ook al houd je je deuren en ramen gesloten, er gaat altijd warmte verloren door de kiertjes. Door een tochtstrip te plaatsen, voorkom je dat de warmte ontsnapt. Je koopt voor rond de vijf euro een tochtstrip bij de plaatselijke bouwmarkt en je kunt de strip makkelijk zelf bevestigen - isolatiemateriaal kopen. Doordat de warmte beter vastgehouden wordt in de ruimte, hoef je de verwarming minder hoog te stoken en bespaar jij kosten.

Bijkomend voordeel van je huis tochtvrij maken is dat er in de zomer ook minder warme lucht onopgemerkt je huis binnenkomt via kieren en naden. Dak, Voordeur, Brievenbus, Ramen, Meterkast, Kruipluik, Achterdeur Radiatoren stralen warmte uit naar alle kanten, dus ook naar de gevel toe waar ze tegenaan staan. Je verwarmt zo de gevel welke op zijn beurt niet per se meer warmte naar jou uitstraal.

Radiatorfolie en vensterfolie

Door te investeren in isolatie kun je al snel 1000 euro per jaar besparen. Isolatie zorgt dat je minder warmte verliest. Dit staat gelijk aan minder stookkosten. Naast isolatie zelf vind je ook al je isolatiebenodigdheden zoals folie, folie tape, schroeven, kit en pur (tochtrol deur).

Er is een radiatorfolie met magneettape verkrijgbaar, waardoor het materiaal ook weer eenvoudig te verwijderen is - kou in huis voorkomen.

Radiatorfolie en vensterfolie
Informatie over isolatiematerialen

Informatie over isolatiematerialen

Jouw verwarming of radiator straalt niet alleen warmte uit naar de ruimte in je huis, maar ook naar de muur. Dit is eigenlijk zonde want die warmte blijft eigenlijk onbenut. Het isolerende folie voor op de muur achter de verwarming, zorgt ervoor dat deze warmte terug in je woonkamer, slaapkamer of keuken wordt gebracht.

Radiatorfolie aanbrengen? Zo doe je dat

Hoe beter de luchtcirculatie is rondom een radiator of convector hoe meer warmte hij af kan geven aan de lucht in plaats van belemmerende objecten. Zo zorgt een modulerende thermostaat ervoor dat je cv-ketel niet "vol gas' geeft als je maar 1 graden hoeft op te warmen. Met een klokthermostaat volgt je thermostaat jouw vooraf ingestelde programma.

Radiatorfolie en vensterfolie
tochtstrip binnendeur

Het warme water gaat dan veel te warm en te snel door de radiatoren. Cv's worden namelijk in de meeste gevallen door de installateurs ingesteld op snel warmtecomfort omdat ze weinig tot geen 'klachten' willen. Dit zorgt ervoor dat je teveel gas verbruikt en niet het maximale (lees: minimaal verbruik) uit je CV haalt.

tochtrol deur
tochtstrip binnendeur