close
Photo: RTA

طالبان: وزارت خارجه‌ی امریکا جایزه ۱۰ میلیون دالری را از سر سراج‌الدین حقانی برداشته است

اعضای طالبان و رسانه‌های وابسته به این گروه ادعا دارند که نام سراج‌الدین حقانی از فهرست «پاداش برای عدالت» وزارت امور خارجه‌ی امریکا حذف شده است، درحالی‌که نام حقانی هنوز در وب‌سایت «اف‌بی‌آی» به‌عنوان فرد تحت تعقیب درج است.

خبرگزاری باختر که تحت کنترل طالبان نشرات دارد، نوشته است که علاوه بر حذف سراج‌الدین حقانی، جایزه‌های پنج میلیون دالری که بر سر عبدالعزیز حقانی و یحیی حقانی، دو عضو دیگر تعیین شده بود نیز برداشته شده است.

مقام‌های امریکا و رسانه‌های این کشور تا کنون در این زمینه واکنش نشان نداده‌اند.

در حال حاضر در وب‌سایت «پاداش برای عدالت» تنها نام خلیل‌الرحمان حقانی، سرپرست پیشین وزارت مهاجرین و عودت‌کنندگان طالبان، که چند ماه قبل در حمله‌ی انتحاری در کابل کشته شد، دیده می‌شود. برنامه‌ی «پاداش برای عدالت» به‌ ازای اطلاعات مربوط به خلیل‌الرحمان حقانی پنج میلیون دالر جایزه تعیین کرده بود.

در کنار خلیل‌‌الرحمان حقانی، در وب‌سایت برنامه‌ی «پاداش برای عدالت»، نام شبکه حقانی نیز هنوز دیده می‌شود و گفته شده که این سازمان شبه‌نظامی فعال در افغانستان و پاکستان است که در دهه‌ی ۸۰ میلادی تأسیس شد و بارها علیه نیروهای امریکا و ائتلاف و نیز اهداف دولتی و غیرنظامی افغانستان دست به آدم‌ربایی و حمله زده است.

اما نام سراج‌الدین حقانی، سرپرست وزارت داخله‌ی طالبان به‌عنوان فرد تحت تعقیب هنوز در وب‌سایت پولیس فدرال امریکا (اف‌بی‌آی) دیده می‌شود.

در این وب‌سایت اشاره شده است که برنامه‌ی پاداش برای عدالت وزارت امور خارجه‌ی ایالات متحده برای اطلاعاتی که منجر به دستگیری سراج‌الدین حقانی شود، تا ۱۰ میلیون دالر جایزه تعیین کرده است.

طالبان پس از آن مدعی حذف نام سراج‌الدین حقانی از فهرست انعام‌ها برای عدالت شده است که اخیرا یک هیأت امریکایی همراه با زلمی‌ خلیل‌زاد، نماینده‌ی پیشین امریکا در امور افغانستان به کابل سفر داشته است.

طالبان یک شهروند امریکایی به‌نام جورج گلزمن را به این هیأت تحویل دادند و اعلام کردند که این فرد را در اقدام بشردوستانه آزاد کرده‌اند.

وزارت خارجه‌ی امریکا آزادی جورج گلزمن را گام مثبت خوانده، اما گفته است که هنوز هم شهروندان امریکا در افغانستان در بازداشت هستند.