close
Photo by Naaman Omar apaimages

اسرائیل: طرح پیشنهادی آتش‌بس در غزه خواسته‌های ما را برآورده نمی‌کند

پس از موافقت حماس با پیشنهاد میانجی‌گران برای آتش‌بس در غزه، دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در بیانیه‌ای اعلام کرد که این شرایط خواسته‌هایش را برآورده نمی‌کند؛ اما هیأتی برای دیدار با مذاکره‌کنندگان به مصر می‌رود.

هم‌زمان با تلاش برای ادامه‌ی مذاکرات، حملات اسرائیل به شهر رفح در جنوب غزه ادامه دارد و به ساکنان بخش‌هایی از شهر دستور تخلیه داده شده است.

دفتر نتانیاهو در بیانیه‌ای افزوده است که کابینه‌ی جنگ ادامه عملیات در رفح را تایید کرده است.

یک مقام اسرائیلی که نخواسته است نامش فاش شود، گفته است: «پیشنهادی که حماس با آن موافقت کرد، نسخه‌ای از پیشنهاد مصر بود و شامل عناصری بود که اسرائیل نمی‌توانست آن‌ها را بپذیرد.»

این مقام گفته است: «به نظر می‌رسد این حیله‌ای است که قصد دارد اسرائیل را طرفی جلوه دهد که از رسیدن به توافق امتناع می‌کند.»

متیو میلر، سخن‌گوی وزارت امور خارجه‌ی امریکا گفته است که واشنگتن در ساعات آینده درباره‌ی واکنش حماس با متحدانش گفت‌وگو خواهد کرد و توافق «کاملا قابل دستیابی» است.

پیشنهادی که حماس با آن توافق کرده شامل سه مرحله‌ی شش هفته‌ای است که در مرحله‌ی دوم از اسرائیل خواسته شده نیروهای خود را از غزه خارج کند.

فشارهای بین‌المللی برای دستیابی به توافق آتش‌بس بر دو طرف همچنان ادامه دارد.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد روز دوشنبه از دولت اسرائیل و حماس خواست تا با توافق آتش‌بس موافقت کنند.

در همین حال، گوترش هشدار داده است که تهاجم زمینی به رفح «غیرقابل تحمل» خواهد بود و فولکر ترک، کمیسر ارشد حقوق بشر سازمان ملل دستور تخلیه‌ی اسرائیل را «غیر انسانی» توصیف کرد.

سی‌ان‌ان، با استناد به دو منبع آگاه، گزارش داد که نیروهای اسرائیلی در چند ساعت آینده سمت فلسطینی گذرگاه رفح را تصرف خواهند کرد.

به گفته‌ی مقام‌های صحی غزه، بیش از ۳۴ هزار و ۶۰۰ فلسطینی در اثر حملات اسرائیل کشته شده‌اند. سازمان ملل نیز اعلام کرده که قحطی در این منطقه قریب‌الوقوع است.