close

مرکز خبرنگاران: منع همکاری با رسانه افغانستان اینترنشنال از سوی طالبان خلاف قانون رسانه‌ها است

مرکز خبرنگاران افغانستان محدودیت کمیسیون رسیدگی به شکایات و تخطی‌های رسانه‌ای وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان بر رادیو و تلویزیون افغانستان اینترنشنال را خلاف روحیه آزادی بیان و مغایر با قانون رسانه‌ها دانسته است.

کمیسیون رسیدگی به شکایات و تخطی‌های رسانه‌ای طالبان، همکاری با شبکه افغانستان اینترنشنال را منع کرده و از مردم نیز خواسته است که با این رسانه قطع رابطه کنند.

این کمیسیون، افغانستان اینترنشنال را به «نقض حریم خصوصی شهروندان و اشخاص حقوقی، شخصیت‌کُشی، تحریف اطلاعات و ترویج تعصبات قومی، زبانی و منطقه‌ای» متهم کرده است.

در اعلامیه این کمیسیون آمده است که محتوا و رفتار مجریان برنامه‌های رادیو و تلویزیون افغانستان اینترنشنال، خلاف «ارزش‌های افغانی و دینی» است.

کمیسیون بررسی تخطی‌های رسانه‌ای طالبان گفته است که «بدترین چیز این است که با نشریات علیه نظام حاکم و ثبات در کشور به تبر دشمنان کشور و باغیان دسته می‌اندازد». طالبان مخالفان مسلح خود را «بغاوت‌گر» توصیف می‌کنند.

این کمیسیون از تحلیل‌گران، کارشناسان و خبرنگاران خواسته است از شرکت در بحث و هر نوع همکاری با افغانستان اینترنشنال خودداری کنند و «همچنین ارائه امکانات نشرات برای این رسانه در اماکن عمومی ممنوع است».

مرکز خبرنگاران افغانستان با نشر اعلامیه‌ای گفته است که تصمیم کمیسیون رسیدگی به شکایات و تخطی‌های رسانه‌ای طالبان در مورد رادیو و تلویزیون افغانستان اینترنشنال را ناشی از فشار و انگیزه‌های سیاسی می‌داند.

این مرکز از طالبان خواسته است که بر بنیاد قانون رسانه‌ها، به حقوق رسانه‌های آزاد و مخاطبان آن‌ها احترام بگذارد و اجازه بدهند کمیسیون رسیدگی به تخطی رسانه‌ای به شکایات و تخطی‌های احتمالی افغانستان اینترنشنال مطابق با قانون رسانه‌ها رسیدگی کند.

مرکز خبرنگاران گفته است که با وجود این‌که مقام‌های مسئول در وزارت اطلاعات و فرهنگ می‌گویند که کمیسیون رسیدگی به شکایات و تخطی‌های رسانه‌‌ای بر مبنای قانون رسانه‌ها احیاء شده است؛ اما به گفته مرکز خبرنگاران، این کمیسیون در این اواخر بیشتر به ابزاری برای سرکوب رسانه‌ها آزاد تبدیل شده است.

در اعلامیه مرکز خبرنگاران آمده است که با آنکه طالبان قانون رسانه‌ها نافذ اعلام کرده، اما این قانون درعمل اجرا نمی‌شود و به‌جای آن براساس دستور دستورالعمل‌های مقام‌های طالبان با رسانه‌ها و خبرنگاران برخورد می‌شود.

به گفته مرکز خبرنگاران، این دستورالعمل‌ها که شمار آن‌ها تاکنون به ۱۷ مورد رسیده‌ است، آزادی رسانه‌ها و خبرنگاران را به شدت محدود کرده است و خبرنگارانی که از اجرای آن‌ها خودداری کرده‌اند، تهدید و یا بازداشت شده‌اند.

طالبان پیش از این هم بر فعالیت رسانه‌های خارجی و رسانه‌های تبعیدشده محدودیت وضع کرده‌اند. این گروه بارها خبرنگاران محلی را به‌اتهام همکاری با رسانه‌های فعال در خارج تهدید، بازداشت و زندانی کرده‌اند.