close
sent to Etilaatroz

سیلاب در غور؛ باشندگان محل: اگر کمک‌ها به موقع نرسد فاجعه‌‌ی انسانی رخ خواهد داد

در پی سرازیرشدن سیلاب مرگ‌بار در مرکز و چند ولسوالی غور، باشندگان این ولایت هشدار می‌دهند درصورتی‌که کمک‌های بشردوستانه به سیل‌زدگان به موقع نرسد، «فاجعه‌ی بزرگ انسانی» رخ خواهد داد.

سیل‌زدگان در این ولایت می‌گویند که سیل همه‌ی داروندار آنان را با خود برده است و در وضعیت بسیار اسفباری به‌سر می‌برند.

عبدالواسع اجمل، از باشندگان مرکز غور به روزنامه اطلاعات روز گفت که آنان یک شبانه‌روز شده است که نه به آب آشامیدنی دسترسی دارند، نه غذا و نه به وسایل گرمایشی.

او می‌گوید که اگر نهادهای امداد‌‌‌رسان زودتر کمک‌های خود را به سیل‌زدگان نرسانند، باشندگان این ولایت شاهد فاجعه خواهند بود.

یک باشنده‌ی دیگر ولایت غور که با حفظ هویتش با روزنامه اطلاعات روز صحبت کرد، گفت که سیل خانه‌اش را به‌صورت کامل ویران کرده و داروندارش را با خود برده است.

او گفت: «نه لحاف برای گرم کردن داریم و نه آب و غذایی برای خوردن. چاه‌های آب پر از سیلاب شده. مواد خوراکی در خانه زیر آوار شده. اعضای خانواده‌ام در کوه‌ها آواره شده‌اند. هیچ سرپناهی نداریم.»

این باشنده‌ی غور می‌گوید که مسئولان محلی طالبان در این ولایت تا اکنون هیچ کمکی به سیل‌زدگان نکرده‌اند.

عبدالبصیر یزدان، از باشندگان ولسوالی مرغاب غور به روزنامه اطلاعات روز گفت که در پی سرازیرشدن سیل، تمام باشندگان روستاهای «دره تخت»، «اسپرف»، «شورآبه» و «فرمان» این ولسوالی به کوه پناه برده‌اند.

او می‌گوید که این افراد بدون هیچ امکاناتی در کوه به‌سر می‌برند و به غذا، آب آشامیدنی صحی و وسایل گرمایشی دسترسی ندارند.

درخواست برای کمک از طریق هوا

مسئولان محلی طالبان می‌گویند که در پی سرازیرشدن سیلاب‌، تمام راه‌های مواصلاتی ولسوالی‌ها با مرکز غور و شاهراه این ولایت با هرات مسدود شده است.

میرآقا مصلح، معاون ولسوال طالبان برای ولسوالی مرغاب گفته است که به‌دلیل مسدودشدن راه‌های مواصلاتی، زمینه‌ی ارسال کمک‌ها از طریق مسیر زمینی وجود ندارد و باید کمک‌ها از طریق هوا ارسال شود.

او گفته است: «مردم در روستاهای جنداب، دره‌ تخت و اسپرف به کوه‌ها متواری شده‌اند. سیلاب پل‌ها و پلچک‌ها را با خود برده است. اگر از طریق هوا به مردم آب و غذا رسانده نشود، بسیاری از مردم که از سیلاب فرار کرده‌اند از گرسنگی و سردی هوا تلف می‌شوند.»

او از مسئولان طالبان در مرکز کشور خواست که زمینه‌ی ارسال کمک از طریق هوا را برای سیل‌زدگان فراهم کنند.

دیروز شهر فیروزکوه، مرکز ولایت غور و چندین ولسوالی این ولایت، از جمله شهرک، تولک، دولینه و مرغاب شاهد سرازیرشدن سیلاب‌ مدهش بود.

عبدالواحد حماس، سخن‌گوی والی طالبان در غور به روزنامه اطلاعات روز گفت که براثر این سیلاب‌ها، دست‌کم ۵۰ نفر جان باخته‌اند و دو هزار خانه و دو هزار و ۵۰۰ دکان کاملا ویران شده است.

او افزود که چهار هزار خانه‌ی دیگر در این سیلاب‌ها به‌صورت قسمی تخریب شده است.

هفته‌ی گذشته نیز ولسوالی‌های مرغاب و چهارسده ولایت غور شاهد سرازیرشدن سیلاب‌ و تخریب صدها خانه بود.