close
Photo: Social Media

بنیاد ملاله یوسفزی برای حمایت از آموزش دختران افغانستان ۱.۵ میلیون دالر کمک اعلام کرد

بنیاد ملاله یوسفزی، برای حمایت از آموزش دختران در افغانستان ۱.۵ میلیون دالر کمک مالی اعلام کرد. خانم یوسفزی از جهان خواسته است که برای دختران افغانستان صحبت کند.

این بنیاد با نشر اعلامیه‌ای گفته است که میلیون‌ها زن و دختر در افغانستان اکنون تحت سیستم آپارتاید جنسیتی زندگی می‌کنند و قادر به رفتن به مکتب، کار یا مشارکت در زندگی عمومی نیستند.

بنیاد ملاله افزوده است که زنان و دختران افغانستان با وجود شرایط وخیم، با آموختن در خفا و سخن‌گفتن علیه ظلم طالبان مقاومت می‌کنند.

در اعلامیه این بنیاد آمده است: «برای گرامی‌داشت ۱۰۰۰ روز مقاومت زنان و دختران، صندوق ملاله بیش از ۱.۵ میلیون دالر بودجه جدید را به ۱۳ سازمانی که برای یادگیری دختران و پاسخ‌گویی طالبان به جنایات شان کار می کنند، اعلام کرده است.»

بنیاد ملاله گفته است که این کمک‌ها، بخشی از ابتکار این بنیاد برای ارائه برنامه‌های آموزشی دیجیتال و جایگزین برای دختران در افغانستان و حمایت از تلاش‌ها برای به‌رسمیت‌شناختن آپارتاید جنسیتی در قوانین بین‌المللی است.

سحر حلیم‌زی، مدیر بخش افغانستان در بنیاد ملاله گفته است: «ما مفتخریم که از این ابتکارات نوآورانه و تأثیرگذار حمایت می‌کنیم. با ارائه مسیرهای آموزشی دیجیتال و جایگزین، ما تضمین می‌کنیم که دختران افغان علی‌رغم وقفه شدیدی که در سه سال گذشته با آن مواجه بوده‌اند، به تحصیلات خود ادامه دهند.»

بنیاد ملاله گفته است که کمک مالی این نهاد در اختیار ۱۳ نهادی قرار می‌گیرد که از طریق ماهواره و آنلاین برای دختران برنامه‌های آموزشی ارایه می‌کنند.

از روزی که طالبان مکاتب را به‌روی دختران بالاتر از صنف شش بسته‌اند، بیش از هزار روز می‌گذرد.

ملاله یوسفزی در ایکس نوشته است که از غزه گرفته تا سودان و اوکراین هیچ فاجعه‌ای در جهان کم نیست، اما او از جهان می‌خواهد که برای دختران افغانستان صحبت کنند، زیرا وضعیت آنها منحصر به فرد است و افغانستان تنها کشوری در جهان است که دختران را از رفتن به مکتب منع می‌کند.

این فعال حقوق بشر اهل پاکستان گفته است که طالبان دختربودن را غیرقانونی اعلام کرده و نوعی ظلم و ستم را به وجود آورده است که حقوق و آینده یک نسل کامل را از بین می‌برد.

او نوشته است: «آنها (دختران) نباید به تنهایی بجنگند، آنها شایسته همبستگی ما هستند و سزاوار اقدام هستند.»

در این حدود سه سال، باوجود انتقادها و درخواست‌های جهان برای احترام به حقوق زنان و دختران در افغانستان، طالبان محدودیت‌های شان را تشدید کرده‌اند.

این گروه در آخرین اقدام معاش کارمندان زن کاهش داده و پنج هزار افغانی تعیین کرده‌اند.