رزماری دیکارلو، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سیاسی و صلح میگوید که پس از توشیح قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان، خطر توقف روند دوحه وجود دارد.
خانم دیکارلو که دیشب (دوشنبه، ۲ میزان) در یک نشست در مورد وضعیت زنان افغانستان صحبت میکرد، گفت که اکنون شرایط بسیار پیچیده است.
او گفت: «در این مرحله کسانی که در روند ما (روند دوحه) شرکت کردهاند میخواهند ادامه دهند، اما واقعا انتظار دارند که طالبان با حسن نیت شرکت کنند. آنان باید پابندی به تعهدات بینالمللی خود را آغاز کنند.»
معاون دبیرکل سازمان ملل متحد گفت که روند دوحه براساس رویکرد تعامل اصولی و گامبهگام با طالبان ایجاد شده و انتظار این است که طالبان حکومت را فراگیرتر کنند، به حقوق زنان و دختران احترام بگذارند و تلاشهای مؤثر در راستای مبارزه با تروریسم و مواد مخدر را افزایش دهند.
او افزود که در ازای این تلاشها، جامعهی بینالمللی به تدریج محدودیتها بر طالبان را کاهش خواهد داد.
خانم دیکارلو در پایان این نشست نیز به خبرنگاران گفت که کارهای زیادی است که طالبان باید انجام دهند تا قفل کمکها و همکاریهای بینالمللی را باز کنند.
او تأکید کرد که هدف این است که ببینیم آیا طالبان واقعا به همهی تعهدات خود عمل میکنند یا خیر.
رزماری دیکارلو ریاست سومین نشست نمایندگان ویژهی کشورها در دوحه، پایتخت قطر را به عهده داشت که با حضور هیأتی از طالبان برگزار شد.
در این نشست زنان و نمایندگان جامعهی مدنی افغانستان حضور نداشت و معاون دبیرکل سازمان ملل متحد با آنان بهصورت جداگانه دیدار کرد.
او در پایان این نشست به رسانهها گفت که گفتوگوها با طالبان «صریح» و «مفید» بود و نمایندگان کشورها فرصت این را داشتند که با جزئیات با طالبان صحبت کنند.
خانم دیکارلو در آن زمان گفت که توافقات گسترده در مورد ادامهی روند دوحه وجود داشت و سازمان ملل متحد متعهد است که ادامهی آن را تسهیل کند.
طالبان در سومین نشست دوحه برای اولینبار در این روند حضور یافتند و گزارشهایی وجود داشت که آنان حضور خود را مشروط به عدم حضور نمایندگان زنان و جامعهی مدنی افغانستان و عدم بحث در مورد حقوق زنان کردهاند.
در دو نشست قبلی این روند، طالبان حاضر به اشتراک نشده بودند.