close

گفت‌وگوی طالبان با دستیار وزیر امور خارجه‌ی ایران درباره‌ی تسهیل بازگشت مهاجران

وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان طالبان می‌گوید که مولوی عبدالکبیر، سرپرست این وزارت با رضا بهرامی، دستیار وزیر امور خارجه‌ی ایران درباره‌ی وضعیت مهاجران افغانستان در ایران و فراهم‌کردن تسهیلات برای بازگشت آنان گفت‌وگو کرده است.

بر اساس خبرنامه‌ی وزارت امور مهاجرین، در این گفت‌وگو مولوی عبدالکبیر بر ضرورت توسعه و تحکیم بیشتر روابط میان کابل و تهران تأکید کرده و گفته است که «سفرهای مکرر مقام‌های عالی‌رتبه‌ی ایران نشان می‌دهد که ایران خواستار روابط مثبت و دوستانه با افغانستان است».

وی از کمک‌های ایران و میزبانی از مهاجران قدردانی کرده و خواستار استفاده از تسامح و نرمی در برخورد با مهاجران شده است.

این مقام طالبان از کشورهای میزبان مهاجران خواسته است که به مهاجران مهلت دهند تا داوطلبانه به کشور بازگردند.

او پیشنهاد کرده است که وزارت امور مهاجرین طالبان و مقام‌های ایرانی جلسات مشترکی را برای دستیابی به تفاهم برای بازگشت مهاجران برگزار کنند.

مولوی عبدالکبیر گفته است که طالبان در حال آماده‌سازی سازوکاری برای ارائه‌ی مدارک قانونی برای مهاجرانی است که مدت قانونی اقامت آنان در ایران به پایان رسیده است تا بتوانند اقامت قانونی داشته باشند.

رضا بهرامی گفته است که رسیدن به یک درک مشترک در مورد نحوه بازگرداندن مهاجران به بهبود کار کمک می‌کند.

او افزوده است که در حال حاضر هشت میلیون مهاجر اهل افغانستان در ایران زندگی می‌کنند که از این تعداد چهار میلیون نفر فاقد مدارک قانونی هستند و یا مدت قانونی‌شان به پایان رسیده است.

ایران اقامت بخش بزرگی از مهاجران اهل افغانستان که دارای «برگه سرشماری» هستند را تمدید نکرده و از آنان خواسته است که به کشور خود بازگردند.

هم‌زمان اخراج مهاجران افغانستان از پاکستان نیز جریان دارد.

این در حالی است که وضعیت اقتصادی افغانستان و بحران بیکاری در این کشور همچنان وخیم است.